Băsescu, despre dezbaterile privind legea carantinei: „În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut”

Băsescu, despre dezbaterile privind legea carantinei: „În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut”
Ion Cristoiu: Băsescu e fiară. Circulă o legendă că marinarii l-au spânzurat cu capul în jos pe navă / Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 14/07/2020, 10:47
Actualizat: 14/07/2020, 11:04

Traian Băsescu critică modul în care se derulează dezbaterile din Senat pe baza proiectului de lege al guvernului măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Fostul președinte al României consideră că dezbaterile asupra proiectului, aflat în Comisia juridică a Senatului, după de a fost adoptat joi trecută de Camera Deputaților au ajus la „ridicolul absolut”.

Ministerul Justiției a transmis ieri că proiectul de lege a primit avizul Ministerului Justiției, după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spusese că acesta acesta lipsește.

Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment”, spunea ieri Marcel Ciolacu.

„Ce vreți mai ridicol de atât? În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut, este mare dispută dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic. Mai rămâne să dăm judecătorilor, de la judecătorii și până la Curtea Supremă câte o parafă de medic. Probabil unii vor susține și că un procuror trebuie să asiste controlul medical al pacientului”, a scris, marți dimineața, fostul șefu al statului, pe contul de Facebook.

„Oare ne dăm seama la ce ridicol s-a ajuns în dezbaterea politică? Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!”, a conchis Traian Băsescu.

„Proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”

Într-o postare din noapte de lun spre marți, europarlamentarul PMP explica faptul că proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care a aderat România.

„România este în cea mai penibilă situație. Prietenii noștri europeni, pur și simplu nu înțeleg comportamentul Guvernului României, care vrea o nouă lege pentru a interveni în combaterea pandemiei de COVID-19, în condițiile în care România este semnatar al Regulamentului Internațional de Sănătate 2005”, a transmis Traian Băsescu, care a detaliat decizia Parlamentului European.

„În concluzie, avem instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor împotriva pandemiilor. Atenționez guvernul că cele două acte normative definesc și carantina și izolarea și instituie sistemul de acțiune în situația epidemiilor și pandemiilor. La cap.5 – infracțiuni contra sănătății publice la art.352, dă guvernului toate instrumentele de aplicare a măsurilor de carantină și izolare, atunci când acestea sunt necesare”, a transmis actualul europarlamentar.

„Proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte. Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice, ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației. În afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”, a spus Băsescu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri