Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale

Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale
Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale
Publicat: 22/07/2020, 10:41

Fostul ofițer MAI, acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale de la Spitalul Gerota, scapă de urmărirea penală, pentru zădărnicirea bolilor, după ce Parchetul General a clasat cazul.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă PICCJ au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 alin.1 Codul penal) și fals în declarații (art.326 Cod penal), fapte presupus comise de către fostul șef de Poliție, infectat cu Covid-19 și internat în 5 martie la Spitalul de urgență „Gerota”, transmite digi24.ro.

Procurorii Parchetului General au stabilit că probele în dosar nu au putut stabili cu certitudine că fostul ofițer ar fi fost sursa infectării pacienților și a cadrelor medicale de la Gerota.

„Urmare probatoriului administrat nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”. În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate”, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Nicio persoană dintre cele care au călătorit împreună cu făptuitorul (80 de persoane) nu a fost confirmată cu virusul SARS COV-2, mai relevă cercetările.

Procurorii au clasat și cercetarea privind falsul în declarații.

„În ceea ce privește ,,Formularul de evaluare a riscului infecțios la internare”, asumat prin semnătură de făptuitor cu ocazia internării la Spitalul de Urgență „Profesor doctor Dimitrie Gerota”, precizăm că acesta este un document intern și a fost introdus și atașat foii de observație clinică generală la inițiativa medicului epidemiolog, formularul întocmit fiind aprobat la data de 23.06.2017 în cadrul Comitetului Prevenire Infecții Asociate Asistenței Medicale, scopul principal al acestui formular fiind depistarea existenței infecțiilor”, potrivit Parchetului General.

Fostul ofițer din MAI, care ar fi infectat Spitalul Gerota cu COVID-19 mințind că nu a călătorit în străinătate, a fost externat în aprilie

Fostul ofiţer MAI care a minţit că nu a călătorit în străinătate şi care a infectat zeci de persoane cu COVID-19 a fost externat la începutul lunii aprilie. Bărbatul nu le-a spus, iniţial, autorităţilor că a călătorit în Israel.

Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Gerota, după ce s-a vindecat miraculos: „Medicina românească a realizat un succes enorm”

Alida Moise, șefa secţiei ATI din cadrul spitalului „Dimitrie Gerota”, s-a aflat în stare foarte gravă după ce a fost infectată cu coronavirus. Din fericire, şi-a revenit miraculos și a fost externată. Medicul a vorbit marți seara, în exclusivitate pentru Antena 3, despre experiența prin care a trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern