Zborurile directe între România și Austria, reluate de la miezul nopții. Ce condiții trebuie să respecte turiștii români

Zborurile directe între România și Austria, reluate de la miezul nopții. Ce condiții trebuie să respecte turiștii români
Interdicția de a opera curse aeriene directe pe ruta România - Austria expiră sâmbătă, la ora 00:00 / Sursa foto: Tarom
Publicat: 31/07/2020, 16:53

Românii pot lua curse aeriene directe spre sau dinspre Austria începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 00:00, după ce autoritățile austriece au revizuit condițiile de acces. Totuși, ei trebuie să prezinte test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2.

Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00, a anunțat, vineri, Ministerul Afaceriloe Externe. Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autoritățile austriece competente.

Test negativ sau izolare pentru 10 zile

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.

Restricția de a opera zboruri directe, intrată în vigoare în 16 iulie, viza 18 ţări, pe lista interdicţiilor fiind incluse toate statele din Balcanii de Vest, dar şi România, Bulgaria, Republica Moldova şi Egipt. Tarom anunța la acea dată că își suspendă zborurile până la finalul lunii și că pasagerii își pot reprograma gratuit călătoria.

MAE reamintește că, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Potrivit Ambassadei României la Viena, măsura este valabilă până la data de 30 septembrie 2020.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet:  https://www.mae.ro/node/51901 și http://viena.mae.ro/.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Averea lui Elon Musk a crescut cu 40 de miliarde de dolari în doar o...