Zborurile directe între România și Austria, reluate de la miezul nopții. Ce condiții trebuie să respecte turiștii români

Zborurile directe între România și Austria, reluate de la miezul nopții. Ce condiții trebuie să respecte turiștii români
Interdicția de a opera curse aeriene directe pe ruta România - Austria expiră sâmbătă, la ora 00:00 / Sursa foto: Tarom
Publicat: 31/07/2020, 16:53

Românii pot lua curse aeriene directe spre sau dinspre Austria începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 00:00, după ce autoritățile austriece au revizuit condițiile de acces. Totuși, ei trebuie să prezinte test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2.

Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00, a anunțat, vineri, Ministerul Afaceriloe Externe. Decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian, inclusiv ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Viena, pe lângă autoritățile austriece competente.

Test negativ sau izolare pentru 10 zile

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.

Restricția de a opera zboruri directe, intrată în vigoare în 16 iulie, viza 18 ţări, pe lista interdicţiilor fiind incluse toate statele din Balcanii de Vest, dar şi România, Bulgaria, Republica Moldova şi Egipt. Tarom anunța la acea dată că își suspendă zborurile până la finalul lunii și că pasagerii își pot reprograma gratuit călătoria.

MAE reamintește că, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Potrivit Ambassadei României la Viena, măsura este valabilă până la data de 30 septembrie 2020.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet:  https://www.mae.ro/node/51901 și http://viena.mae.ro/.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU