Record de candidați la Universitatea din București în vremea pandemiei. Care au fost cele mai căutate facultăți

Record de candidați la Universitatea din București în vremea pandemiei. Care au fost cele mai căutate facultăți
Sursa foto: unibuc.ro
Publicat: 04/08/2020, 19:07

2020 este anul cu cel mai mare număr de candidați la admiterea pentru cele 19 facultăți ale Universității din București, din ultimii patru ani, cu aproape 34.000 de tineri care s-au înscris pentru studiile de licență, au transmis, marți, reprezentanții instituției. Concurența a fost, în medie, de aproape 7,7 candidați înscriși/loc bugetat, iar nivelul cel mai ridicat al acesteia s-a înregistrat la Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 13 candidați pe loc.

La sesiunea din această vară de admitere la studii de licență, cele 19 facultăți ale Universității din București au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidați, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani, au transmis, marți, reprezentanții instituției.

Numărul candidaților din acest an este cu aproximativ 13.200 mai mare decât în anul 2017, când Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscrieri la programele de studii universitare de licență, în 2018 au fost aproape 21.500 de candidaturi pentru facultățile UniBuc, iar anul trecut, aproape 22.000 de înscrieri.

Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților au oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Aproape 9o de olimpici au ales UniBuc

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2020 a admiterii la licență, un număr de 4.415 locuri bugetate. Astfel, cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenții de bacalaureat, Universitatea din București a înregistrat o concurență de 7.68 candidați înscriși/loc bugetat.

Cea mai mare concurență pentru un loc bugetat s-a înregistrat la următoarele facultăți din cadrul UB: Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 13 candidați pe loc; Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – fiecare cu peste 10 candidați pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidați pe loc; Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – cu aproape 9 candidați pe loc.

În ceea ce-I privește pe olimpici, 87 de elevi au ales UniBuc pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 5 au optat pentru Facultatea de Fizică, iar alți 3 pentru Facultatea de Geografie.

Admiterea la master a fost prelungită

În ceea ce privește studiile de master, procesul de admitere pentru anumite programe ale facultăților a fost prelungit și continuă până la jumătatea lunii august a anului 2020, a anunțat instituția.

Ca și în anii anteriori, Universitatea din București reprezintă prima opțiune de studiu și pentru un număr semnificativ de absolvenți de licență. Astfel, o concurență semnificativă pentru programele de master s-a înregistrat la Facultatea de Administrație și Afaceri și Facultatea de Psihologie și Științele Educației – cu peste 3 candidați pe loc, dar și la Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 2 candidați pe loc.

Patru facultăți ale UB organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Universitatea din București oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile și formele de pregătire universitară: 93 de programe de licență, 208 programe de masterat, 21 de programe de doctorat, dar și numeroase programe de reconversie profesională și de perfecționare.

Cu o comunitate de peste 32.000 de studenți și peste 1.300 de cadre didactice, Universitatea din București este parte a unei prestigioase rețele de universități europene, articulată în Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, din care mai fac parte șapte importante instituții europene de învățământ superior și care a primit de curând două milioane de euro pentru dezvoltarea dimensiunii de cercetare în cadrul programului UE pentru Universități Civice Europene.

Potrivit reprezentanților instituției, candidații interesați să urmeze programe de licență, de master, dar și de doctorat în cadrul Universității din București sunt așteptați la sesiunea din luna septembrie a admiterii din acest an.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice