ADMITERE. Universitatea din București dă astăzi startul înscrierilor pentru cele 19 facultăți. Câte locuri sunt scoase la concurs și care sunt probele

ADMITERE. Universitatea din București dă astăzi startul înscrierilor pentru cele 19 facultăți. Câte locuri sunt scoase la concurs și care sunt probele
Sursa foto: unibuc.ro
Publicat: 01/07/2020, 14:32

Universitatea din București scoate la concurs, pentru anul școlar 2020-20121, 4.415 de locuri la nivel licență și 3.159, la studii de master. Cu excepția Facultății de Drept, unde admiterea va fi pe bază de examen, facultățile au decis forme de concurs pe baza notelor de la Bacalaureat sau mixte.

Universitatea din Bucureşti a anunțat miercuri startul înscrierilor pentru candidații la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master în cele 19 facultăți ale sale. Procesul durează până pe 30 iulie, au anunțat reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat, astfel că majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master Universitatea din București scoate la concurs un număr total de 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăți ale sale.

Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăți pentru studii universitare de licență:

UB – Repartizare Locuri Licenta 2020 by Gandul.info on Scribd

Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăți pentru studii universitare de master:

UB – Repartizare Locuri Master 2020 by Gandul.info on Scribd

Cinci forme de admitere stabilite de consiliile facultăților

Pentru admiterea din acest an pentru studiile universitare de licență vor fi cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăților UB și aprobate în Senatul Universității din București: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivațional și admitere pe bază de examen, singura facultate care aplică această ultimă formulă fiind cea de Drept.

Modalitățile de admitere pentru fiecare dintre cele 19 facultăți ale Universității din București pentru studii universitare de licență:

Modalitati Admitere LICENŢĂ UB 2020 by Gandul.info on Scribd

Probele pentru admitere, nivel licență:

Admitere Licenta Probe 2020 by Gandul.info on Scribd

Modalitățile de admitere pentru programele de master pentru sesiunea iulie-septembrie 2020:

Modalitati Admitere MASTER 2020 UB by Gandul.info on Scribd

Perioadele de înscriere pentru fiecare facultate

Potrivit instituției, pentru a veni în sprijinul candidaților din acest an, Universitatea din București oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular și încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afișa pe site-ul propriu formularul de înscriere.

De asemenea, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților platforma online www.po.unibuc.ro unde aceștia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidații care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Perioadele de înscriere stabilite de fiecare dintre cele 19 facultăți ale Universității din București:

Calendar Înscriere Facultăți UB 2020 by Gandul.info on Scribd

Pentru candidații care optează pentru înscrierea la sediile facultăților, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăților), Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București.

Mai multe informații cu privire la procesul de admitere la cele 19 facultăți ale Universității din București pot fi consultate în Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de licență  și  Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de master.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”