8 ȘTIRI DE LA ORA 8. România a cerut UE 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid 19 / Când vor fi disponibile în țara noastră

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. România a cerut UE 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid 19 / Când vor fi disponibile în țara noastră
Ce riscuri implică graba cu care Rusia și China au dezvoltat vaccinuri anti-COVID? Explicațiile medicului Virgil Musta
Publicat: 09/08/2020, 08:00
Actualizat: 09/08/2020, 15:38

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, sâmbătă, că a cerut oficialilor Uniunii Europene (UE) 10 milioane de vaccinuri anti Covid 19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă. 

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.  Recent, Rusia a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva COVID-19 se află în ultima fază de testare.

Acesta ar putea fi înregistrat săptămâna viitoare, a declarat vineri adjunctul ministrului rus al Sănătăţii, Oleg Grinev, scrie site-ul Premium Times.

România a depășit 60.000 de cazuri de Covid-19! Sunt 1.350 de noi cazuri de infectare și 43 de decese, în ultimele 24 de ore

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în România au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, fiind înregistrate 1.350 de noi cazuri (acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv) și 43 de decese, în ultimele 24 de ore, din 21.444 de teste efectuate.

România a depășit, astfel, pragul de 60.000 de cazuri de COVID-19. Alți 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.595. Dintre acestea, 448 sunt internate la ATI.

Nelu Tătaru: Litoralul este o zonă în care populaţia vine, se infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină, şi acolo putem vedea creşterile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare în Argeş, Dâmboviţa și Prahova, menționând că focarele se identifică în judeţele unde este dezvoltat turismul, dar şi acolo unde sunt mulţi navetişti.

„Avem în acest moment mai multe infectări în Argeş, Dâmboviţa, Prahova. În general acolo unde sunt activităţi economice, transport navetişti intrajudeţean sau interjudeţean. Pe locul trei ar fi turismul. În celelalte regiuni, majoritatea sunt din turism”, a declarat ministrul Sănătăţii la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Manifestații violente în Beirut. Forţele de ordine folosesc gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Forțele de securitate libaneze au tras mai multe runde de gaze lacrimogene spre protestatarii anti-guvern care au manifestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Beirutului, cerând ca Guvernul Libanez să răspundă după explozia de marți care a izbucnit în portul orașului, potrivit CNN.

Astfel, mii de manifestanți s-au strâns în Piața Martirului din Beirut, cerând „răzbunare” împotriva clasei conducătoare a politicienilor, răspunzători pe larg de explozia care a distrus mai multe zone din capitala Libanului.

Florin Cîțu: România va evita recesiunea tehnică și va avea o contracție economică sub estimările agențiilor de rating

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a scris – sâmbătă – pe pagina sa de Facebook un text în care a precizat că „România va evita recesiunea tehnica și va avea o contracție a economiei mai mică decât estimările publice făcute de agențiile de rating, CE, FMI sau institutiile bancare etc, datorită răspunsului prompt și eficient al politicilor economice”…

Potrivit lui Florin Cîțu, România va evita recesiunea tehnica și va avea o contracție a economiei mai mica decât estimările publice făcute de agențiile de rating, CE, FMI sau institutiile bancare etc, datorita răspunsului prompt și eficient al politicilor economice”.

De asemenea, Cîțu a mai subliniat că „răspunsul României la criză a fost influențat de politica fiscala dezastruoasa a socialiștilor și hoților care au condus economia în ultimii ani.”

Liberalul Dan Cristian Popescu a fost anunțat de Gabriela Firea drept candidat PSD pentru Sectorul 2

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a distribuit pe contul său de Facebook, lista cu candidații pentru primăriile de sector.

Dan Cristian Popescu, politicianul care trebuia să candideze din partea PNL, este acum pe lista Social-Democraților pentru Sectorul 2 al capitalei.

În imaginile distribuite pe Facebook, Gabriela Firea apare alături de Marcel Ciolacu și Dan Cristian Popescu. Edilul Capitalei susține că Popescu a fost „trădat în miez de noapte” de PNL.

Germania a inclus șapte județe din România în lista „zonelor de risc”, în contextul numărului mare de infectări cu Covid-19 din acele zone

Șapte județe din România au fost incluse de autoritățile germane în lista „zonelor de risc“, în contextul numărului mare de infectări cu Covid-19 din acele zone, potrivit Ministerului Afacrilor Externe (MAE) din țara noastră.

Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv de vineri, 7 august. Partea germană a informat partea română cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, informează sursa citată.

Masca de protecție a devenit obligatorie în tot județul Cluj

Masca de protecție a devenit  obligatorie în întreg județul Cluj, începând de sâmbătă, 8 august, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Astfel, începând cu data de 8 august, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee