Ministrul Lucrărilor Publice: „Arena din Ghencea va fi predată în septembrie”. / Care este stadiul lucrărilor

Publicat: 26/08/2020, 16:02

Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, a anunțat, miercuri, după ce a verificat stadiul lucrărilor la stadionul Steaua din Ghencea, că acesta ar putea fi predat într-o lună.

„Stadionul Ghencea va fi, în curând, gata! Am discutat cu reprezentantul firmei de construcţii şi cei de la CNI, iar în septembrie, arena va fi predată. Până atunci, se montează gazonul şi se fac lucrări interioare, iar totul arată foarte bine!”, a transmis ministrul Ion Ștefan, printr-un comunicat de presă, după verificările la obiectivul realizat prin Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată sub autoritatea MLPDA.

Ministrul a postat pe contul de Facebook imagini din timpul vizitei pe stadion.

Conform documentului citat, în prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 90%, gazonul este montat în proporţie de 50% şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie finalizată montarea lui, după care urmează testarea în vederea ranforsării sintetice a gazonului.

În plus, potrivit comunicatului de presă, în această perioadă se lucrează la finisajele interioare şi amenajările exterioare, iar instalaţia de nocturnă şi de sonorizare sunt funcţionale. Probele au fost făcute la sfârşitul săptămânii trecute şi se lucrează la reglajele pentru instalaţia de nocturnă.

Oficialii MLPDA au transmis că în perioada următoare, trebuie finalizate lucrările la utilităţi (care revin în sarcina beneficiarului CSA Steaua), astfel încât, la sfârşitul lunii septembrie, ar putea fi demarate procedurile în vederea recepţionării şi predării obiectivului de investiţii.

Principalele etape ale proiectului

Potrivit informațiilor publicate de Compania Naţională de Investiţii, capacitatea stadionului va fi de 31.254 de spectatori.

Studiul de fezabilitate a fost avizat prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anunțului de participare, în mai 2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse, iar în iulie 2018 a fost incheiat contractul cu asocierea declarata câștigătoare. Valoarea contractului este de 210.067.331 lei fara TVA, cote si taxe.

Ordinul de începere a lucrărilor, după emiterea autorizației de construire de către Primăria Sector 6 București, a fost emis în 25 februarie.

Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp, ajungând la 82.000 mp, iar forma de stea a fost păstrată la nivelul platformelor de acces astfel încât rezultă o percepție vizuală mult mai bună din partea publicului precum și îmbunătățirea accesului spectatorilor. De asemenea, noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori precum și păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, în același timp cu creșterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri”, informa anul trecut CNI.

Potrivit CNI, stadionul Steaua va beneficia de o suprafață de joc în lungime de 105 metri și o lățime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant și un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Potrivit CNI, Arena va mai include spații VIP cu loje și locuri de parcare, o sală de forță și recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului și spații tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă și sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și o sală de conferințe.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!