Șeful Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților: Am luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară

Șeful Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților: Am luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară
Deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii / Sursa: Facebook - Iulian Iancu
Publicat: 26/08/2020, 17:02

Iulian Iancu (PSD, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a declarat miercuri, la Oradea, că membrii structurii parlamentare au decis să impună prin lege Executivului să deschidă toate restaurantele și complexele turistice din țară.

Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, întrunită marţi şi miercuri la Oradea, a luat decizia să se deschidă toate restaurantele, hotelurile şi staţiunile turistice, cu respectarea condiţiilor sanitare şi asigurarea finanţării de la buget a măsurilor impuse de prevenirea extinderii pandemiei, a anunțat președintele acesteia, deputatul PSD Iulian Iancu, relarează Agerpres.

Miercuri este programată ședința CNSU, anunțată ieri de premierul Ludovic Orban, președinte al CNSU, pentru a discuta despre regulile din timpul campaniei electorale, care debutează vineri, dar și despre oportunitatea deschiderii spațiilor închise ale restaurantelor, dar și reluarea activităților culturale.

„E un efort financiar substanţial, trebuie susţinut”

„Comisia a luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară. Noi, luni, adunăm toate ministerele implicate la comisie, adică Ministerul Economiei, de Finanţe, al Mediului, al Dezvoltării Regionale, pentru că Guvernul a luat decizia să deschidă şcolile – care este un risc infinit mai mare de extindere a virusului, decât deschiderea restaurantului sau a unei staţiuni turistice. Prin urmare, vrem ca, prin lege, deţinătorii obiectivelor de turism să fie susţinuţi de către Guvern pentru efortul pe care trebuie să-l facă pentru a îndeplini condiţiile de respectare a măsurilor preventive, de igienă, de dotare etc. Acesta este un efort financiar substanţial, trebuie susţinut, dar el are un impact direct asupra bugetului de stat în sensul că se întoarce la fiecare leu socializat astfel beneficiem de patru lei la bugetul de stat, prin faptul că vom avea capacitate maximă de personal, privind taxele, impozitele, consumul şi valorificarea tuturor spaţiilor la capacitatea maximă”, a declarat Iancu, citat de Agerpres.

Potrivit lui Iancu, o a doua măsură aprobată de membrii comisiei are în vedere sectorul de construcții, respectiv ca, dacă unii dintre investitorii în turism se vor angaja în construcţii, pentru dezvoltarea restaurantelor, a spaţiilor, cu îndeplinirea noilor condiţii, pentru ei să fie înfiinţat un program de susţinere financiară de genul Noua Casă.

O şedinţă cu reprezentanţii ministerelor cu privire la cele două măsuri, deschiderea unităţilor şi susţinerea construcţiilor, este programată pentru luni, la ora 12:00. „E mai greu de crezut că nu ne vor susţine din moment ce această situaţie vizează 400.000 de locuri de muncă. Noi o introducem în regim de urgenţă, dar nu ştiu cum se va comporta preşedintele, ce decizie va lua, în cât timp o va lua”, a adăugat parlamentarul.

Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților are 22 de membrii, dintre care 7 PSD, 6 PNL, 4 Pro Europa, 2 neafiliați,1 USR, 1 UDMR, 1 minorități.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ