Șeful Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților: Am luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară

Redactor:
Madalina Prundea
Șeful Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților: Am luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară
Deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii / Sursa: Facebook - Iulian Iancu

Iulian Iancu (PSD, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a declarat miercuri, la Oradea, că membrii structurii parlamentare au decis să impună prin lege Executivului să deschidă toate restaurantele și complexele turistice din țară.

Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, întrunită marţi şi miercuri la Oradea, a luat decizia să se deschidă toate restaurantele, hotelurile şi staţiunile turistice, cu respectarea condiţiilor sanitare şi asigurarea finanţării de la buget a măsurilor impuse de prevenirea extinderii pandemiei, a anunțat președintele acesteia, deputatul PSD Iulian Iancu, relarează Agerpres.

Miercuri este programată ședința CNSU, anunțată ieri de premierul Ludovic Orban, președinte al CNSU, pentru a discuta despre regulile din timpul campaniei electorale, care debutează vineri, dar și despre oportunitatea deschiderii spațiilor închise ale restaurantelor, dar și reluarea activităților culturale.

„E un efort financiar substanţial, trebuie susţinut”

„Comisia a luat decizia să impunem prin lege Guvernului să deschidă toate restaurantele, toate complexele turistice din ţară. Noi, luni, adunăm toate ministerele implicate la comisie, adică Ministerul Economiei, de Finanţe, al Mediului, al Dezvoltării Regionale, pentru că Guvernul a luat decizia să deschidă şcolile – care este un risc infinit mai mare de extindere a virusului, decât deschiderea restaurantului sau a unei staţiuni turistice. Prin urmare, vrem ca, prin lege, deţinătorii obiectivelor de turism să fie susţinuţi de către Guvern pentru efortul pe care trebuie să-l facă pentru a îndeplini condiţiile de respectare a măsurilor preventive, de igienă, de dotare etc. Acesta este un efort financiar substanţial, trebuie susţinut, dar el are un impact direct asupra bugetului de stat în sensul că se întoarce la fiecare leu socializat astfel beneficiem de patru lei la bugetul de stat, prin faptul că vom avea capacitate maximă de personal, privind taxele, impozitele, consumul şi valorificarea tuturor spaţiilor la capacitatea maximă”, a declarat Iancu, citat de Agerpres.

Potrivit lui Iancu, o a doua măsură aprobată de membrii comisiei are în vedere sectorul de construcții, respectiv ca, dacă unii dintre investitorii în turism se vor angaja în construcţii, pentru dezvoltarea restaurantelor, a spaţiilor, cu îndeplinirea noilor condiţii, pentru ei să fie înfiinţat un program de susţinere financiară de genul Noua Casă.

O şedinţă cu reprezentanţii ministerelor cu privire la cele două măsuri, deschiderea unităţilor şi susţinerea construcţiilor, este programată pentru luni, la ora 12:00. „E mai greu de crezut că nu ne vor susţine din moment ce această situaţie vizează 400.000 de locuri de muncă. Noi o introducem în regim de urgenţă, dar nu ştiu cum se va comporta preşedintele, ce decizie va lua, în cât timp o va lua”, a adăugat parlamentarul.

Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților are 22 de membrii, dintre care 7 PSD, 6 PNL, 4 Pro Europa, 2 neafiliați,1 USR, 1 UDMR, 1 minorități.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Nu e banc! Cum face amor Adi Minune la 1.51 metri înălțime
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Preşedinţii liberali de CJ-uri fac curăţenia de mandat. Ce au descoperit
Bărbat arestat pentru că a „provocat haos în trafic” după ce a aruncat cu bani...
Nu e banc! Cum face amor Adi Minune la 1.51 metri înălțime
Ce a prins la undiță un pescar amator? Bărbatul a încremenit când a văzut! A...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
NASA a făcut anunțul: un asteroid URIAȘ poate LOVI Pământul. Data fatidică la care omenirea...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Viviana Sposub şi-a luat adio de la Burcea. „Ferma nu va mai fi la fel...
Inchide