În Sectorul ”Tot mai bine”, cu o zi înainte de începerea campaniei, electoratul a fost ”mituit” de Primărie cu vouchere de 100 lei: „Ieri am luat pentru mine, azi pentru mama” (CAMERA ASCUNSĂ)

Publicat: 27/08/2020, 15:15
Actualizat: 27/08/2020, 15:52

Cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, locuitorii Sectorului 5 au fost sunați de la Primărie să se prezinte miercuri și joi pentru a primi un voucher în valoare de 100 lei. „Ne-au sunat de la primărie că domnul Florea vrea să ne ofere un voucher în valoare de 100 lei”, mărturisește un locuitor din Sectorul 5.

Joi, ora 10, la Piața George Coșbuc din Sectorul 5 e hărmălaie și o coadă ce ajunge aproape de linia de tramvai. Plini de sudoare din cauza caniculei și cu măștile pe față, cetățenii Sectorului 5 așteaptă să completeze un formular pentru a intra în posesia voucherului de 100 lei. Cei care primesc voucherul trebuie să locuiască în Sectorul 5 și să aibă venituri sub 1500 lei lunar.

Două cozi: La Coșbuc sau Grădiniță

Zeci de persoane s-au înghesuit în așteptarea voucherului promis de Primărie, iar oamenii n-au mai ținut cont de căldură și distanțare socială. Pe trotuar s-au format două cozi, iar polițiștii locali îi direcționează  pe oameni: La Grădiniță sau Coșbuc. O doamnă ce așteaptă la rând ne spune că a fost sunată de la primărie pentru voucherul de 100 lei, adică 5 bonuri de masă în valoare de 20 de lei fiecare. Femeia a mers să ridice voucherul pentru ea, iar astăzi pentru mama ei: „Pe mine m-au sunat ieri. Ieri am luat pentru mine, iar astăzi m-am întors pentru mama că nu aveam la mine talonul de pensie. Nu strică banii ăștia”, spune o locuitoare din Sectorul 5.

Care e procedura

O polițistă locală a explicat reporterului Gândul cum trebuie să procedeze pentru a intra în posesia voucherului de 100 lei.

Reporter: Am fost sunată să vin aici pentru mama mea, în Piața George Coșbuc, dar nu mi-au dat multe detalii.

Polițistă: Trebuie completat un formular.Unul vă trebuie?

Reporter: Da, unul. Dar nu știu multe detalii. Pentru ce e voucherul?

Polițistă: Este un voucher în valoare de 100 lei.

Reporter: De la Primărie?

Polițistă: Da, de la primărie

Pe formularul respectiv scrie negru pe alb că aceste vouchere sunt acordate în cadrul Programului sociale ”Vouchere cadou”, iar beneficiarii trebuie să precizeze că au domiciliul pe raza Sectorului 5 și că au venituri sub 1.500 de lei pe lună.

Polițiștii fac ordine printre oamenii

Oamenii, nerăbdători și sătui să mai aștepte la peste 30 de grade în plină zi, se înghesuie. O polițistă vine constant și le amintește: ”câte două persoane la un metru distanță. Trebuie să fim conștienți că virusul acesta se ia. Vă rog păstrați distanța”.

Câteva persoane ne-au comunicat că au fost sunați și astăzi și ieri de la Primăria S5, iar unele voci spun că acțiunea s-ar prelungi și săptămâna viitoare.

PNL: ”Primarul Mită”

Filiala București PNL a trimis un comunicat de presă prin care îl acuză pe Daniel Florea că aceste vouchere reprezintă mită electorală. „Aceste vouchere valorice se dau prin Centrul Multifuncţional Sf Andrei şi nu au fost aprobate de Consiliul Local. Sunt dovezi clare ale faptului că Daniel Florea încalcă legislaţia electorală şi se comportă în Sectorul 5 ca pe propria moşie”, a transmis filiala PNL Bucureşti într-un comunicat de presă.

”Nu e prima dată când acest personaj apelează la «pomeni electorale» pentru propria sa imagine şi în beneficiul său electoral. De la smartwatch-uri care nu au funcţionat niciodată, până la pachete cu dulciuri şi rechizite inscripționate cu iniţialele sale, Florea a transformat întregul Sector 5 într-un imens tablou narcisist, punându-şi numele până şi pe pubele, pe hainele celor de la salubritate, sau pe maşinile de gunoi”, mai spun liberalii.

Gândul.ro a transmis o solicitare Primăriei Sectorlui 5 și i-a contactat și telefonic, însă până la ora publicării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni