Scandal diplomatic între Moscova și Belgrad după ce un oficial al diplomației ruse l-a comparat pe președintele sârb cu Sharon Stone în „Basic Instinct”

Scandal diplomatic între Moscova și Belgrad după ce un oficial al diplomației ruse l-a comparat pe președintele sârb cu Sharon Stone în „Basic Instinct”
Referindu-se la discuţiile sârbo-kosovare de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a publicat o fotografie pe Facebook , cu un comentariu care a stârnit un scandal diplomatic.
Publicat: 07/09/2020, 14:26
Actualizat: 07/09/2020, 14:32

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a reacționat duminică la comentariul ironic al purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a comparat postura lui Vucic în fața președintelui american Donald Trump la întâlnirea de la Casa Albă de săptămâna trecută cu cea a actriței Sharon Stone la celebrul interogatoriu din filmul „Basic Instinct”. Preşedintele sârb a acuzat Moscova că s-a coborât până la „primitivism şi vulgaritate”. „Nu vă voi permite să atacaţi în acest fel Serbia mândră. Să vă fie ruşine!”, a replicat și Marko Djuric, oficial al Guvernului sârb pe Twitter. 

Rusia, iritată de politica preşedintele Aleksandar Vucic de a căuta relaţii mai bune cu Occidentul

Serbia este aliatul cel mai apropiat al Moscovei în Balcani, dar preşedintele Aleksandar Vucic irită de multă vreme Rusia prin încercările sale de a căuta relaţii mai bune cu Occidentul, notează Reuters.

„Dacă sunteţi invitat la Casa Albă, iar scaunul pe care staţi a fost pus în aşa fel încât pare că vă aflaţi la un interogatoriu, ar trebui să staţi ca în poza numărul 2. Oricine aţi fi. Credeţi-mă”, a scris Zaharova pe Facebook.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто…

Publicată de Maria Zakharova pe Sâmbătă, 5 septembrie 2020

Acord de îmbunătăţire a relaţiilor economice cu Kosovo, semnat săptămâna trecută la Casa Albă

Președintele sârb a făcut un pas important în demersul său diplomatic către SUA săptămâna trecută, când s-a deplasat la Washington şi a semnat un acord de îmbunătăţire a relaţiilor economice cu Kosovo, provincie sârbă care şi-a autoproclamat independenţa în 2008, pe care Belgradul şi Moscova nu o recunosc. Semnarea documentului a avut loc la Casa Albă, după discuţii între Vucic şi premierul kosovar Avdullah Hoti, sub auspiciile SUA.

În comentariul să la discuţiile sârbo-kosovare de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a publicat o fotografie pe Facebook în care apare Vucic în timpul întâlnirii cu Donald Trump aşezat pe un scaun la o distanţă apreciabilă în faţa preşedintelui american, în paralel imaginea actriţei Sharon Stone în celebrul film din 1992 „Basic Instinct”, în timpul unui interogatoriu la poliţie.

Vucic: Maria Zaharova vorbeşte în cele mai multe cazuri despre ea însăşi, iar primitivismul şi vulgaritatea pe care a arătat-o vorbeşte și despre cei care au plasat-o pe ea acolo

Într-o reacţie televizată de la Bruxelles, Vucic a declarat: „Maria Zaharova vorbeşte în cele mai multe cazuri despre ea însăşi, iar primitivismul şi vulgaritatea pe care a arătat-o vorbeşte despre ea şi, pentru Dumnezeu, despre cei care au plasat-o pe ea acolo”.

Directorul Biroului pentru Kosovo-Metohija, Marko Djuric, din cadrul guvernului sârb, a afirmat la rândul său într-o postare duminică pe Twitter că „preşedintele (Vucic) nu a spus niciodată un cuvânt rău despre Rusia, nici chiar în acel loc (la Casa Albă).

„Acest preşedinte (sârb) a stat în anticamera preşedintelui rus (Vladimir Putin) şi câte o oră şi jumătate aşteptând să fie primit (…). Nu vă voi permite să atacaţi în acest fel Serbia mândră. Să vă fie ruşine!”, a afirmat Marko Djuric.

La rândul său, ministrul apărării sârb Aleksandar Vulin reacționat într-un comunicat: „Astăzi, inamicii Serbiei şi Rusiei se bucură de răutatea meschină a lui Zaharova”.

Maria Zaharova şi-a actualizat postarea duminică, cerându-şi scuze şi spunând că afirmaţiile sale au fost înţelese greşit

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a telefonat duminică după-amiază preşedintelui Serbiei, au confirmat Moscova şi Belgradul. „Interlocutorii au constatat că relaţiile dintre Serbia şi Rusia sunt sincer prieteneşti. Ei şi-au reiterat totodată voinţa de a continua să lucreze la implementarea proiectelor comune şi de a se sprijini reciproc pe plan internaţional”, a transmis agenţia de presă rusă oficială TASS.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii