Scandal diplomatic între Moscova și Belgrad după ce un oficial al diplomației ruse l-a comparat pe președintele sârb cu Sharon Stone în „Basic Instinct”

Scandal diplomatic între Moscova și Belgrad după ce un oficial al diplomației ruse l-a comparat pe președintele sârb cu Sharon Stone în „Basic Instinct”
Referindu-se la discuţiile sârbo-kosovare de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a publicat o fotografie pe Facebook , cu un comentariu care a stârnit un scandal diplomatic.
Publicat: 07/09/2020, 14:26
Actualizat: 07/09/2020, 14:32

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a reacționat duminică la comentariul ironic al purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a comparat postura lui Vucic în fața președintelui american Donald Trump la întâlnirea de la Casa Albă de săptămâna trecută cu cea a actriței Sharon Stone la celebrul interogatoriu din filmul „Basic Instinct”. Preşedintele sârb a acuzat Moscova că s-a coborât până la „primitivism şi vulgaritate”. „Nu vă voi permite să atacaţi în acest fel Serbia mândră. Să vă fie ruşine!”, a replicat și Marko Djuric, oficial al Guvernului sârb pe Twitter. 

Rusia, iritată de politica preşedintele Aleksandar Vucic de a căuta relaţii mai bune cu Occidentul

Serbia este aliatul cel mai apropiat al Moscovei în Balcani, dar preşedintele Aleksandar Vucic irită de multă vreme Rusia prin încercările sale de a căuta relaţii mai bune cu Occidentul, notează Reuters.

„Dacă sunteţi invitat la Casa Albă, iar scaunul pe care staţi a fost pus în aşa fel încât pare că vă aflaţi la un interogatoriu, ar trebui să staţi ca în poza numărul 2. Oricine aţi fi. Credeţi-mă”, a scris Zaharova pe Facebook.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто…

Publicată de Maria Zakharova pe Sâmbătă, 5 septembrie 2020

Acord de îmbunătăţire a relaţiilor economice cu Kosovo, semnat săptămâna trecută la Casa Albă

Președintele sârb a făcut un pas important în demersul său diplomatic către SUA săptămâna trecută, când s-a deplasat la Washington şi a semnat un acord de îmbunătăţire a relaţiilor economice cu Kosovo, provincie sârbă care şi-a autoproclamat independenţa în 2008, pe care Belgradul şi Moscova nu o recunosc. Semnarea documentului a avut loc la Casa Albă, după discuţii între Vucic şi premierul kosovar Avdullah Hoti, sub auspiciile SUA.

În comentariul să la discuţiile sârbo-kosovare de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a publicat o fotografie pe Facebook în care apare Vucic în timpul întâlnirii cu Donald Trump aşezat pe un scaun la o distanţă apreciabilă în faţa preşedintelui american, în paralel imaginea actriţei Sharon Stone în celebrul film din 1992 „Basic Instinct”, în timpul unui interogatoriu la poliţie.

Vucic: Maria Zaharova vorbeşte în cele mai multe cazuri despre ea însăşi, iar primitivismul şi vulgaritatea pe care a arătat-o vorbeşte și despre cei care au plasat-o pe ea acolo

Într-o reacţie televizată de la Bruxelles, Vucic a declarat: „Maria Zaharova vorbeşte în cele mai multe cazuri despre ea însăşi, iar primitivismul şi vulgaritatea pe care a arătat-o vorbeşte despre ea şi, pentru Dumnezeu, despre cei care au plasat-o pe ea acolo”.

Directorul Biroului pentru Kosovo-Metohija, Marko Djuric, din cadrul guvernului sârb, a afirmat la rândul său într-o postare duminică pe Twitter că „preşedintele (Vucic) nu a spus niciodată un cuvânt rău despre Rusia, nici chiar în acel loc (la Casa Albă).

„Acest preşedinte (sârb) a stat în anticamera preşedintelui rus (Vladimir Putin) şi câte o oră şi jumătate aşteptând să fie primit (…). Nu vă voi permite să atacaţi în acest fel Serbia mândră. Să vă fie ruşine!”, a afirmat Marko Djuric.

La rândul său, ministrul apărării sârb Aleksandar Vulin reacționat într-un comunicat: „Astăzi, inamicii Serbiei şi Rusiei se bucură de răutatea meschină a lui Zaharova”.

Maria Zaharova şi-a actualizat postarea duminică, cerându-şi scuze şi spunând că afirmaţiile sale au fost înţelese greşit

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a telefonat duminică după-amiază preşedintelui Serbiei, au confirmat Moscova şi Belgradul. „Interlocutorii au constatat că relaţiile dintre Serbia şi Rusia sunt sincer prieteneşti. Ei şi-au reiterat totodată voinţa de a continua să lucreze la implementarea proiectelor comune şi de a se sprijini reciproc pe plan internaţional”, a transmis agenţia de presă rusă oficială TASS.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...