E grea lupta cu alte boli, nu doar cu noul coronavirus. La “Marius Nasta” sunt 3 pacienți care au și infecții nosocomiale

E grea lupta cu alte boli, nu doar cu noul coronavirus. La “Marius Nasta” sunt 3 pacienți care au și infecții nosocomiale
E grea lupta cu alte boli, nu doar cu noul coronavirus. La “Marius Nasta” sunt 3 pacienți care au și infecții nosocomiale
Publicat: 11/09/2020, 22:23

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie, Beatrice Mahler, a anunțat că trei dintre pacienții  la “Marius Nasta” au și infecții nosocomiale.

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Marius Nasta a mai precizat că din cele șase locuri de terapie intensivă pentru pacienți COVID de care dispune spitalul, patru sunt ocupate.

Atunci când ai pacienți critici, care vin din diverse spitale, care au fost internați în alte terapii în unitățile respective, de foarte multe ori vin încărcați cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienți care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat și după aceea să primim alți pacienți”, a declarat Beatrice Mahler.

Din păcate, situația nu ia final aici. Terapia intensivă COVID-19 din “Marius Nasta” este utilizabilă într-o clădire nouă, care ar fi renovată.

Această problemă a infecțiilor nosocomiale sunt o problemă a secțiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, pentru că înseamnă siguranța pacientului, înseamnă grija pentru pacient”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecțiilor nosocomiale nu este în creștere față de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în București, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensivă, pentru că, fără falsă modestie spun, avem specialiști bine pregătiți, avem aparatură și putem să oferim speranța la viață. Însă nu putem oferi această speranță la viață, dacă nu oferim și condiții”, a explicat managerul de la „Marius Nasta”.

Coronavirus în România. E haos!

Terapia COVID din Marius Nasta este o terapie nouă, deschisă în luna mai, într-o clădire nouă, complet renovată”, a subliniat ea. “Noi le facem analize (pacienților transferați) în momentul în care ajung”, a punctat dr. Beatrice Mahler.

Managerul a precizat că a fost declanșată anchetă epidemiologică la „Marius Nasta”, a transmis-o DSP-ului, iar ancheta va continua.

Eu cred că fiecare manager trebuie să-și evalueze propria ogradă și să decidă ce e mai bine de făcut în fiecare spital”, a adăugat Mahler. Obligația spitalelor de a raporta, a monitoriza și a anunța DSP-ul despre infecțiile nosocomiale nu a încetat nici în perioada pandemiei, a reliefat managerul. Beatrice Mahler a precizat că direcțiile de sănătate publică țin această evidență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simona Halep, în lacrimi. Veste CRUNTĂ despre campioana României
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro