La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant lui Mihai Fifor, fost ministru al Apărării: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”

La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant lui Mihai Fifor, fost ministru al Apărării: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”
La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant fostului ministru MApN Mihai Fifor: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”
Publicat: 17/09/2020, 15:01
Actualizat: 17/09/2020, 15:16

Liga Militarilor Profesioniști (LMP), asociație  cu caracter nonguvernamental, apolitic și nonsindical, a luat ființă în anul 2010, la data de 1 iunie și a căpătat personalitate juridica la data de 7 septembrie a aceluiași an. Misiunea LMP a vizat dintotdeauna, în mod special, crearea unui cadru propice desfășurării de acțiuni care să stimuleze activitățile profesionale, să dezvolte dorința de performanță și competitivitate, să promoveze necesitatea abordării cu seriozitate a intervențiilor de ajutorare interumană, precum și să deruleze evenimente ce pot contribui la deconectarea de la stresul cotidian pentru camarazii noștri.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, LMP și-a îndreptat atenția asupra creșterii calității vieții camarazilor de la baza ierarhiei militare și a solicitat frecvent suport și susținere Ministerului Apărării Naționale.

”Deși relațiile de colaborare au fost excelente cu toți miniștrii care au condus acest minister, unul, în mod cu totul special, a rămas în sufletele tuturor militarilor și în conștiința membrilor LMP ca fiind cel care s-a implicat permanent, neobosit și constant în dezvoltarea unui climat bun pentru desfășurarea activității militarilor români, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să depășească momente dificile din viață. Este vorba despre domnul ministru Mihai – Viorel Fifor”, scriu reprezentanții LMP.

Senatorul Mihai Fifor este cel mai apreciat ministru în rândul celor ce au jurat să își slujească patria, dintre toți miniștrii care au asigurat șefia MApN în ultimii ani.

Liga Militarilor Profesioniști

În mandatul său, Mihai Fifor a reacționat prompt de fiecare dată când a fost solicitat și a acordat mereu sprijin pentru rezolvarea problemelor ridicate de militarii români prin intermediul LMP.

Mihai Fifor, sprijin pentru familia unui militar român aflat în Afganistan

Nu pot fi uitate momentele tensionate prin care a trecut cap. Sandu Constantin Marian, în vara anului 2018, atunci când, aflat în misiune în Afganistan și fiind nevoit să lase acasă soția și o fetiță de doar 4 ani si 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni, a aflat ca boala copilului său s-a agravat. Soția camaradului Sandu a fost plimbată pe la câteva spitale din Capitală, însă fără niciun rezultat.

Într-un final a fost trimisă acasă, în Morărești Jud Arges. Copilul a slabit 2300 de grame in 8 zile. Camaradul nostru era foarte îngrijorat și a decis să ne contacteze pe noi, cei din Liga Militarilor Profesionisti. Salvarea copilei a fost la un SMS distanță. Ministrul Fifor a reacționat admirabil.

Deși aflat în vizită oficială, în Germania, Mihai Fifor a luat legătura cu soția camaradului nostru și a acordat sprijin pentru admiterea și tratarea fetiței într-unul din spitalele bucureștene.

Intervenție promptă care a salvat viața unui om

Ministrul Mihai Fifor s-a implicat mereu în mod activ pentru a acorda ajutor militarilor în nevoie. Este, probabil, de notorietate cazul militarului care risca să îi fie amputate ambele brațe în urma unui accident de mașină. Însă Mihai Fifor a făcut o donație și a intervenit prompt, salvând viața acestui om.

Un alt camarad, cap. Marinescu – aflat în misiune în Mediterana – a primit ajutor din partea ministrului Mihai Fifor atunci când viața fetiței sale era în pericol. Acesta a luat legatura cu cap. Marinescu și l-a asigurat în mod personal că fetița sa este pe mâini bune și că se va face bine. Și așa a fost.

Domnul Fifor a demonstrat mereu, în orice situație, deschidere pentru a conlucra și a acorda sprijin militarilor, în special celor aflați la baza piramidei militare.

Liga Militarilor Profesioniști

”Ministrul Fifor, un partener loial”

Din punct de vedere legislativ, în mandatul ministrului Mihai Fifor  au avut loc modificări importante la Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, precum și la Legea 384/2006 privind Statutul SGP.

Prin aceste modificări s-au acordat militarilor din  Corpul SGP drepturi notabile, similare cu cele ale cadrelor militare în activitate.

Liga Militarilor Profesioniști a luptat strâns pentru fiecare prevedere și drept câștigat de militari și a regăsit în domnul ministru Fifor un partener loial, un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele.

Liga Militarilor Profesioniști

”La 10 ani de activitate, LMP dorește să mulțumească domnului ministru, pe această cale, pentru implicare, pentru camaraderie și pentru sprijinul real acordat nouă, sprijin fără de care viața multora dintre noi ar fi fost afectată în continuare. Mulțumim, domnule ministru! Onoare și patrie!”, transmit reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
TOP vedete în costume de baie prea mici, prea mulate sau prea transparente. GALERIE FOTO...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Statul plăteşte câte 15.000 de lei. Românii ce vor primi cele 2 vouchere. E urgent
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu