La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant lui Mihai Fifor, fost ministru al Apărării: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”

La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant lui Mihai Fifor, fost ministru al Apărării: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”
La 10 ani de activitate, Liga Militarilor Profesioniști transmite un mesaj emoționant fostului ministru MApN Mihai Fifor: ”Mulțumim! Onoare și patrie!”
Publicat: 17/09/2020, 15:01
Actualizat: 17/09/2020, 15:16

Liga Militarilor Profesioniști (LMP), asociație  cu caracter nonguvernamental, apolitic și nonsindical, a luat ființă în anul 2010, la data de 1 iunie și a căpătat personalitate juridica la data de 7 septembrie a aceluiași an. Misiunea LMP a vizat dintotdeauna, în mod special, crearea unui cadru propice desfășurării de acțiuni care să stimuleze activitățile profesionale, să dezvolte dorința de performanță și competitivitate, să promoveze necesitatea abordării cu seriozitate a intervențiilor de ajutorare interumană, precum și să deruleze evenimente ce pot contribui la deconectarea de la stresul cotidian pentru camarazii noștri.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, LMP și-a îndreptat atenția asupra creșterii calității vieții camarazilor de la baza ierarhiei militare și a solicitat frecvent suport și susținere Ministerului Apărării Naționale.

”Deși relațiile de colaborare au fost excelente cu toți miniștrii care au condus acest minister, unul, în mod cu totul special, a rămas în sufletele tuturor militarilor și în conștiința membrilor LMP ca fiind cel care s-a implicat permanent, neobosit și constant în dezvoltarea unui climat bun pentru desfășurarea activității militarilor români, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să depășească momente dificile din viață. Este vorba despre domnul ministru Mihai – Viorel Fifor”, scriu reprezentanții LMP.

Senatorul Mihai Fifor este cel mai apreciat ministru în rândul celor ce au jurat să își slujească patria, dintre toți miniștrii care au asigurat șefia MApN în ultimii ani.

Liga Militarilor Profesioniști

În mandatul său, Mihai Fifor a reacționat prompt de fiecare dată când a fost solicitat și a acordat mereu sprijin pentru rezolvarea problemelor ridicate de militarii români prin intermediul LMP.

Mihai Fifor, sprijin pentru familia unui militar român aflat în Afganistan

Nu pot fi uitate momentele tensionate prin care a trecut cap. Sandu Constantin Marian, în vara anului 2018, atunci când, aflat în misiune în Afganistan și fiind nevoit să lase acasă soția și o fetiță de doar 4 ani si 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni, a aflat ca boala copilului său s-a agravat. Soția camaradului Sandu a fost plimbată pe la câteva spitale din Capitală, însă fără niciun rezultat.

Într-un final a fost trimisă acasă, în Morărești Jud Arges. Copilul a slabit 2300 de grame in 8 zile. Camaradul nostru era foarte îngrijorat și a decis să ne contacteze pe noi, cei din Liga Militarilor Profesionisti. Salvarea copilei a fost la un SMS distanță. Ministrul Fifor a reacționat admirabil.

Deși aflat în vizită oficială, în Germania, Mihai Fifor a luat legătura cu soția camaradului nostru și a acordat sprijin pentru admiterea și tratarea fetiței într-unul din spitalele bucureștene.

Intervenție promptă care a salvat viața unui om

Ministrul Mihai Fifor s-a implicat mereu în mod activ pentru a acorda ajutor militarilor în nevoie. Este, probabil, de notorietate cazul militarului care risca să îi fie amputate ambele brațe în urma unui accident de mașină. Însă Mihai Fifor a făcut o donație și a intervenit prompt, salvând viața acestui om.

Un alt camarad, cap. Marinescu – aflat în misiune în Mediterana – a primit ajutor din partea ministrului Mihai Fifor atunci când viața fetiței sale era în pericol. Acesta a luat legatura cu cap. Marinescu și l-a asigurat în mod personal că fetița sa este pe mâini bune și că se va face bine. Și așa a fost.

Domnul Fifor a demonstrat mereu, în orice situație, deschidere pentru a conlucra și a acorda sprijin militarilor, în special celor aflați la baza piramidei militare.

Liga Militarilor Profesioniști

”Ministrul Fifor, un partener loial”

Din punct de vedere legislativ, în mandatul ministrului Mihai Fifor  au avut loc modificări importante la Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, precum și la Legea 384/2006 privind Statutul SGP.

Prin aceste modificări s-au acordat militarilor din  Corpul SGP drepturi notabile, similare cu cele ale cadrelor militare în activitate.

Liga Militarilor Profesioniști a luptat strâns pentru fiecare prevedere și drept câștigat de militari și a regăsit în domnul ministru Fifor un partener loial, un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele.

Liga Militarilor Profesioniști

”La 10 ani de activitate, LMP dorește să mulțumească domnului ministru, pe această cale, pentru implicare, pentru camaraderie și pentru sprijinul real acordat nouă, sprijin fără de care viața multora dintre noi ar fi fost afectată în continuare. Mulțumim, domnule ministru! Onoare și patrie!”, transmit reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Solstițiu de vară 2021. De unde vine, de fapt, numele acestei zile
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
VIDEO: Incident violent în Bucureşti. Un bărbat și o femeie blochează o maşină şi o...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
VIDEO Dacia, prima imagine cu noua versiune Duster facelift: DETALIUL care face diferența
7 vedete care au animale de companie neobișnuite VIDEO
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Alexandru Rafila, anunț pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Toți românii trebuie...
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...