Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău

Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău
O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat
Publicat: 22/09/2020, 09:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:49

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, marți dimineața, pe DN2, în zona municipiului Buzău. Din cauza scurgerilor de diluant este pericol de explozie, iar traficul a fost blocat și redirecționat. „La fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente”, a anunțat ISU Buzău. De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău a specificat că cisterna era condusă de o femeie de 46 de ani, care nu a fost rănită în urma evenimentului. 

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona orașului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a intrat în sensul giratoriu şi s-a răsturnat. Șoferița și însoțitorul acesteia s-au autoevacuat din cabină, după ce acesta s-a răsturnat, însă din cauza scurgerilor de diluant există risc de explozie.

Cisterna era condusă de o femeie care a pierdut controlul volanului în intersecție

„Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral. De îndată, după primirea sesizării, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului şi dirijarea pe rute ocolitoare, în vederea eliminării eventualelor riscuri pentru populaţie. Au intervenit conform competenţelor, de asemenea, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane. Traficul este în continuare blocat, poliţiştii rutieri acţionează şi la acest moment pentru fluidizare. (…) Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Substanța care s-a scurs din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil. La fața locului a fost solicitat, pe lângă pompieri și un echipaj specializat în situații de risc chimic.

Accident Cisternă

⚠️ Pompierii buzoieni au fost solicitați in aceasta dimineață pentru asigurarea măsurilor P.S.I. în cazul unui accident rutier, produs la intersecția dintre DN2E85 și DN1B, în care a fost implicată o autocisternă.? Având în vedere faptul că autocisterna transporta substanță diluantă "white spirit" exista pericol de explozie, precum și pericol de intoxicare.?Astfel, la fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.?De asemenea, in sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență – Ciolpani.?Totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil.Intervenția este in curs de desfășurare.

Publicată de ISU Buzau pe Luni, 21 septembrie 2020

Circulația a fost deviată pe rute ocolitoare

”Încă de la primirea apelului, la fața locului au fost dizlocate 5 echipaje de salvatori, care, având în vedere substanța periculoasa transportată, precum și pericolul de explozie și intoxicație au acționat pentru limitarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.

Vreau să vă anunț că în sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, și totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă cu sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil”, a declarat George Crețu, șeful ISU Buzău.

Încărcătura din cisternă urmează să fie mutată într-un alt recipient. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe rutele ocolitoare. Merei: DJ 203 G-DJ 205 Drumul Vinului- Zoresti și Spataru: Sos.Spatarului -Mun.Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji