Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău

Pericol de explozie! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat în Buzău
O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat
Publicat: 22/09/2020, 09:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:49

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, marți dimineața, pe DN2, în zona municipiului Buzău. Din cauza scurgerilor de diluant este pericol de explozie, iar traficul a fost blocat și redirecționat. „La fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente”, a anunțat ISU Buzău. De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău a specificat că cisterna era condusă de o femeie de 46 de ani, care nu a fost rănită în urma evenimentului. 

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona orașului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a intrat în sensul giratoriu şi s-a răsturnat. Șoferița și însoțitorul acesteia s-au autoevacuat din cabină, după ce acesta s-a răsturnat, însă din cauza scurgerilor de diluant există risc de explozie.

Cisterna era condusă de o femeie care a pierdut controlul volanului în intersecție

„Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral. De îndată, după primirea sesizării, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului şi dirijarea pe rute ocolitoare, în vederea eliminării eventualelor riscuri pentru populaţie. Au intervenit conform competenţelor, de asemenea, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane. Traficul este în continuare blocat, poliţiştii rutieri acţionează şi la acest moment pentru fluidizare. (…) Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Substanța care s-a scurs din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil. La fața locului a fost solicitat, pe lângă pompieri și un echipaj specializat în situații de risc chimic.

Accident Cisternă

⚠️ Pompierii buzoieni au fost solicitați in aceasta dimineață pentru asigurarea măsurilor P.S.I. în cazul unui accident rutier, produs la intersecția dintre DN2E85 și DN1B, în care a fost implicată o autocisternă.? Având în vedere faptul că autocisterna transporta substanță diluantă "white spirit" exista pericol de explozie, precum și pericol de intoxicare.?Astfel, la fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.?De asemenea, in sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență – Ciolpani.?Totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil.Intervenția este in curs de desfășurare.

Publicată de ISU Buzau pe Luni, 21 septembrie 2020

Circulația a fost deviată pe rute ocolitoare

”Încă de la primirea apelului, la fața locului au fost dizlocate 5 echipaje de salvatori, care, având în vedere substanța periculoasa transportată, precum și pericolul de explozie și intoxicație au acționat pentru limitarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente.

Vreau să vă anunț că în sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani, și totodată a fost dispusă măsura întreruperii circulației rutiere și blocarea accesului în zonă cu sprijinul colegilor de la Poliție și Jandarmi, până la transvazarea lichidului inflamabil”, a declarat George Crețu, șeful ISU Buzău.

Încărcătura din cisternă urmează să fie mutată într-un alt recipient. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe rutele ocolitoare. Merei: DJ 203 G-DJ 205 Drumul Vinului- Zoresti și Spataru: Sos.Spatarului -Mun.Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York