UPDATE – Șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a demisionat după perchezițiile de la locuința sa. Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune

UPDATE - Șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a demisionat după perchezițiile de la locuința sa. Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune
Percheziții la locuința din Râmnicu Vâlcea a șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga (FOTO - captură video: Digi 24)
Publicat: 10/10/2020, 17:05
Actualizat: 10/10/2020, 17:11

Polițiștii au efectuat, sâmbătă dimineață, mai multe percheziții la locuința din Râmnicu Vâlcea a șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului de Combaterea Spălării Banilor

Mediafax a anunțat, sâmbătă, că Laurențiu Baranga a demisionat din funcție în urmă cu două zile… Demisia acestuia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice, joi, în data de 8 octombrie 2020, potrivit sursei citate.

Știrea inițială: Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune, anchetatorii având informații potrivit cărora oficialul și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat și, astfel, ar fi indus în eroare mai multe instituții publice. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei.

Laurențiu Baranga (FOTO: Libertatea)

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, au făcut percheziții la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al lui Laurențiu Baranga. Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Laurențiu Baranga va fi adus la sediul IGPR, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală, potrivit sursei citate.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, a precizat Poliția Română, prin intermediul unui comunicat.

Laurențiu Baranga a obținut diploma de Bacalaureat la 32 de ani

Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București, relatează Digi 24.

După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Vezi AICI CV-ul lui Laurențiu Baranga.

Primarul care a sărbătorit câștigarea alegerilor cu lăutari anunță că are COVID-19: „Am prezentat simptome de răceală”

Primarul din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, Florin Petre, a fost confirmat cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor Digi24, atunci când a câștigat alegerile, edilul a organizat o petrecere cu lăutari la care au participat zeci de persoane.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice