UPDATE – Șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a demisionat după perchezițiile de la locuința sa. Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune

UPDATE - Șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a demisionat după perchezițiile de la locuința sa. Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune
Percheziții la locuința din Râmnicu Vâlcea a șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga (FOTO - captură video: Digi 24)
Publicat: 10/10/2020, 17:05
Actualizat: 10/10/2020, 17:11

Polițiștii au efectuat, sâmbătă dimineață, mai multe percheziții la locuința din Râmnicu Vâlcea a șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, acuzat că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului de Combaterea Spălării Banilor

Mediafax a anunțat, sâmbătă, că Laurențiu Baranga a demisionat din funcție în urmă cu două zile… Demisia acestuia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice, joi, în data de 8 octombrie 2020, potrivit sursei citate.

Știrea inițială: Acesta este vizat de o anchetă de înșelăciune, anchetatorii având informații potrivit cărora oficialul și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat și, astfel, ar fi indus în eroare mai multe instituții publice. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei.

Laurențiu Baranga (FOTO: Libertatea)

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, au făcut percheziții la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al lui Laurențiu Baranga. Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Laurențiu Baranga va fi adus la sediul IGPR, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală, potrivit sursei citate.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, a precizat Poliția Română, prin intermediul unui comunicat.

Laurențiu Baranga a obținut diploma de Bacalaureat la 32 de ani

Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București, relatează Digi 24.

După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Vezi AICI CV-ul lui Laurențiu Baranga.

Primarul care a sărbătorit câștigarea alegerilor cu lăutari anunță că are COVID-19: „Am prezentat simptome de răceală”

Primarul din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, Florin Petre, a fost confirmat cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor Digi24, atunci când a câștigat alegerile, edilul a organizat o petrecere cu lăutari la care au participat zeci de persoane.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult