Ultimă oră. Ce se întâmplă cu spitalele din București în contextul pandemiei de coronavirus. DGSPMB a făcut anunțul. “Vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare!”

Ultimă oră. Ce se întâmplă cu spitalele din București în contextul pandemiei de coronavirus. DGSPMB a făcut anunțul. “Vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare!”
Ultimă oră. Ce se întâmplă cu spitalele din București în contextul pandemiei de coronavirus. DGSPMB a făcut anunțul. “Vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare!”
Publicat: 14/10/2020, 20:36

Toate spitalele din Capitală sunt obligate să preia pacienții infectați cu coronavirus, potrivit unei decizii luată de DGSPMB. Solicitatea a fost transmisă, miercuri, insituțiilor medicale de Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Spitalele au fost înștiințate că trebuie să se reorganizeze rapid în așa fel încât să aibă posibilitatea să interneze pacienți care cu contractat COVID-19. Decizia vine logic, având în vedere că în ultimele zile numărul de cazuri noi de coronavirus a explodat în București.

Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti susține că este nevoie urgent de mărirea capacității de tratament pentru coronavirus, dacă ținem cont că rata de incidență acumulată pe ultimele două săptămâni era, marți, de 2.69 la mia de locuitori, în Capitală.

669 de cazuri noi de coronavirus în București, în ultimele 24 de ore

Reamintim că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.439. Dintre acestea, 686 sunt internate la ATI.

În București, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 669 de cazuri noi. În total, în Capitală, 24.118 de persoane s-au infectat de la începutul pandemiei.

Totodată, în intervalul 13.10.2020 (10:00) – 14.10.2020 (10:00) au fost raportate 66 de decese (38 bărbați și 28 femei).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii