Reacție tranșantă a lui Nicușor Dan în scandalul din USR. Primarul ales al Capitalei despre excluderea lui Vlad Teohari de pe listele pentru parlamentare pentru „delict de opinie”: Mi se pare foarte grav

Reacție tranșantă a lui Nicușor Dan în scandalul din USR. Primarul ales al Capitalei despre excluderea lui Vlad Teohari de pe listele pentru parlamentare pentru „delict de opinie”: Mi se pare foarte grav
Sursa FOTO: capital.ro
Publicat: 15/10/2020, 18:54

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a criticat joi decizia conducerii USR-PLUS de a invalida candidatura la parlamentare a lui Vlad Teohari, din partea USR-PLUS Diaspora. Vlad Teohari, exclus de Biroul Național al formațiunii de pe lista pentru parlamentare pentru că „a ieșit public împotriva partidului”, a decis să își caute  dreptatea în instanță, contestând listele. 

Nicușor Dan: Lucrurile sunt foarte clare: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav

Nu vreau să comentez foarte mult despre ce s-a întâmplat cu numirile pe liste, în schimb pentru ce s-a întâmplat în diaspora acolo lucrurile sunt foarte clare în opinia mea: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav”, a spus Nicuşor Dan, într-un interviu pentru Hotnews.

Primarul ales al Capitalei: Nu am în acest moment intenția să mă înscriu în PNL. Nici în USR

Nicușor Dan a mai precizat, într-un interviu acordat Hotnews.ro, că nu intenționează să se înscrie nici în PNL, nici în USR.

Primarul ales al Capitalei mai spune că nu va renunța la subvențiile la apa caldă și căldură și că estimează că în doi-trei ani nu vor mai fi probleme în această privință. El spune că va continua o serie de proiecte de infrastructură deja începute în mandatul Gabrielei Firea sau anterior.

Nicușor Dan despre fluidizarea traficului: Soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 kilometri de linie de tramvai

„Pe termen mediu trebuie să mărim cantitatea de transport public și soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 km de linie de tramvai. Dincolo de asta, există bani europeni și e ușor de făcut acele mari parcări. Există bani europeni pentru construcție, nu și pentru teren. Repede putem face sistemul de management al traficului. În primărie acum există softul, nu și soluția de implemetare efectivă”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei mai spune că urmărește desființarea companiilor municipale, cu unele excepții

„Companiile municipale trebuie să intre în lichidare. Ele au eșuat. principala menire era să diminueze cheltuielile primăriei. Suntem obligați să păstrăm Termoenergetica, e o discuție cu Energetica Servicii. mai sunt niște colective care sunt interesante, cum e cel de la managementul traficului, mai e unul interesat, compania de protecție civilă”, explică Nicușor Dan.

Despre despăgubirile datorate de Primăria Capitalei în cazul Constanda, Dan spune că există o hotărâre definitivă care obligă municilaplitatea să-i plătească niște bani, dar că va încerca să eșaloneze. „Încercăm să eșalonăm. Trebuie să ne uităm la buget și să eșalonăm în modul cel mai rezonabil. Estimarea mea e că datoriile sunt undeva la 4 miliarde”, spune Dan.

Reacțiile liderilor USR în scandalul listelor pentru parlamentare: Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir

Primarul ales al Sectorului 1 Clotilde Armand a replicat pe Facebook membrilor USR care și-au manifestat public nemulțumirea că, în pofida rezultatelor și activității politice, au fost eliminați de pe listele pentru alegerile parlamentare sau trecuți pe poziții neeligibile. „Lupta pentru puterea internă n-are voie să altereze țelul nostru”, scrie Armand. Și liderul USR, Dan Barna, a tranșat scurt la RFI scandalul listelor, precizând că „nemulțumirile nu au niciun temei”.

„Aș vreau să vă spun că în USR PLUS e cam greu cu combinațiile și cu ascunzișurile pentru că până și certurile noastre interne sunt publice. Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir din acest proiect politic. Știu, suntem un deliciu pentru analiștii politici și site-urile ’’pe surse’’ care despică firul în patru”, a comentat primarul ales al Sectorului 1, Clotlde Armand, pe Facebook.

Una dintre reacțiile cele mai dure în USR este cea a lui Vlad Teohari, a cărui candidatură pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al formațiunii pentru că „a ieșit public împotriva partidului”. Acesta a decis să își caute dreptatea în instanță, contestând listele. Senatoarea USR Florina Presadă și parlamentarii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu se numără printre cei nemulțumiți de modul în care au fost întocmite listele pentru parlamentare.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii