Alis Grasu, managerul SABF, anunț teribil: “Jumătate din apelurile pe care le primim sunt de la pacienţi cu coronavirus. Am avut și nouă persoane infectate în ambulanță!”

Alis Grasu, managerul SABF, anunț teribil: “Jumătate din apelurile pe care le primim sunt de la pacienţi cu coronavirus. Am avut și nouă persoane infectate în ambulanță!”
Un copil de 11 ani a căzut de la etajul 6 al unui bloc din București. Sursă foto: Facebook/caracter ilustrativ
Publicat: 22/10/2020, 09:49

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov (SABIF), a anunțat că aproape jumătate din apelurile primite sunt de la pacienți infectați cu coronavirus.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov a precizat că, în prezent, este un volum foarte mare de muncă și că se fac eforturi în așa fel încât situația să fie gestionată corespunzător, având în vedere că numărul de cazuri noi de coronavirus crește de la o zi la alta.

Este un volum foarte mare de muncă. Se fac eforturi comune, noi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul SMURD, pentru a gestiona și această situație. Dacă ne raportăm doar la ultimele 24 de ore, din ce cele 1.800 de solicitări venite la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, 40,72% sunt cazuri despre pacienţi cu infecţia COVID-19.

Nu am luat în calcul şi pacienţii care sunt transportaţi la spital pentru cei asimptomatici, sau cu simptomatologie minoră, care sunt duşi pentru evaluare. Nu i-am luat în calcul şi pe aceştia. Practic, am luat în calcul urgenţa aceea de cod roşu, de cod galben. Ar fi undeva de 50-51% dacă am lua şi aceste cazuri„, a declarat Alis Grasu la Antena 3.

Pacienții asimptomatici, transportați la spital cu aceeași ambulanță

Alis Grasu a dezvăluit că au fost cazuri când amblanțele au ajuns la unitățile medicale chiar și cu nouă persoane infectate cu noul coronavirus.

Da, au fost şi astfel de situaţii şi sunt în continuare. Este vorba de acei pacienţi care sunt asimptomatici, au testul pozitiv pentru COVID-19, sau au simptomatologie minoră şi sunt transportaţi conform legii la spital pentru a fi evaluaţi.

Ei sunt transportaţi în ambulanţe care au capacitatea din construcţie să transporte mai multe persoane. Se numesc ambulanţe tip A2. Sunt transportaţi cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau cu acele mijloace de intervenţie numite maşini pentru victime multiple, tot de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă„, a explicat Alis Grasu.

Alis Grasu, despre lupta cu noul coronavirus: “Sunt zile în care numărul solicitărilor e foarte mare, de aceeea e nevoie de o prioritizare!”

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov a precizat că se încearcă o proritizare cât mai corectă a solicitărilor, în așa fel încât persoanele care sunt grav bolnave să primească primele asistență.

Se lucrează foarte mult. Sunt zile în care numărul solicitărilor este foarte mare, de aceea este nevoie în permanentă de o prioritizare cât mai corectă a solicitărilor, astfel încât să protejăm în continuare urgenţa de cod roşu, acolo unde viaţa este pusă în pericol imediat, urgenţa de cod galben şi sigur, ne ducem şi la persoanele care prezintă semne şi simptome de COVID-19, dar sunt consultaţii la domiciliu, nu reprezintă urgenţă şi aici, timpii de aşteptare sunt mai lungi.

Sunt patru centre în Bucureşti unde se face această evaluare a pacientului asimptomatic, sau cu simptomatologie minoră. Acestea sunt Spitalele de Boli Infecţioase, Institutul Marius Nasta şi Centrul de la Chitila”, a mai spus Alis Grasu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul