REZULTATE ALEGERI SUA. Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii. Este timpul să ne reunim ca națiune!”

REZULTATE ALEGERI SUA. Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii. Este timpul să ne reunim ca națiune!”
Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Este timpul să ne reunim ca națiune!” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 07/11/2020, 19:20
Actualizat: 08/11/2020, 08:24

Președintele ales Joe Biden a făcut primele declarații oficiale după ce a câștigat alegerile prezidențiale, spunând că este „onorat și recunoscător față de încrederea pe care poporul american și-a pus-o” în el și vicepreședintele-ales Kamala Harris.

„Odată cu finalizarea campaniei, este timpul să lăsăm furia și retorica aspră în spatele nostru și să ne reunim ca națiune”, se arată în declarația oficială.

Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii”

„În fața unor obstacole fără precedent, un număr record de americani au votat. Au demonstrat încă o dată faptul că democrația bate puternic în inima Americii. (…) Este timpul ca America să se unească și să se vindece. Suntem statele Unite ale Americii. Și nu există nimic ce nu putem realiza dacă o facem împreună!”, mai susține Joe Biden, noul președitne al SUA.

Joe Biden și-a schimbat descrierea de la contul oficial de Twitter – „Președinte-ales, soțul lui @DrBiden, tată și bunic mândru. Pregătit să construiesc din nou mai bine pentru toți americanii”.

Kamala Harris, noul vicepreședinte al SUA

Kamala Harris, care va fi vicepreședinte în admnistrația lui Biden, și-a modificat deja descrierea contului de Twitter – „Vicepreședinte ales al Statelor Unite ale Amerisii. Senator, soție, momala (n.r. o persoană care are grijă de tine, chiar dacă nu îți este mamă), mătușică. Lupt pentru oameni”.

„Aceste alegeri sunt despre mult mai multe lucruri decât alegerea lui Joe Biden sau a mea. Sunt despre sufletul Amerisii și dorința noastră de a lupta pentru el. Avem mult de lucru. Să-i dăm drumul!”, transmite Kamala Harris pe Twitter.

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al SUA, potrivit CNN

Candidatul democrat Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al SUA, potrivit estimărior făcute de CNN, dar nu numai, în timp ce Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte. Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte al SUA, după ce a cucerit statul natal, Pennsylvania. Cu cele 20 de voturi electorale din acest stat, Biden are acum 273 de voturi electorale în total.

Înainte de a deveni candidatul democrat la președinție, Biden a fost vicepreședinte sub fostului conducător al SUA, Barack Obama. Candidatul democrat este, de asemenea, cel mai longeviv senator din Delaware. De-a lungul campaniei sale, Biden a susținut că „sufletul națiunii” este în joc și a promis că va încerca să vindece o țară fracturată de președinția lui Trump.

De asemenea, Kamala Harris va fi următorul vicepreședinte al SUA, preconizează CNN. Va fi prima femeie care va ocupa această funcție. De asemenea, aceasta va fi primul vicepreședinte cu origini afro-americane și sud-asiatice. Harris, care a reprezentat California în Senat din 2017, este fiica unor imigranți jamaicani și indieni. A fost prima indiană-americană și a doua femeie de culoare care a deținut funcția de senator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii