REZULTATE ALEGERI SUA. Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii. Este timpul să ne reunim ca națiune!”

REZULTATE ALEGERI SUA. Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii. Este timpul să ne reunim ca națiune!”
Prima declarație a lui Joe Biden după ce a fost ales președinte al SUA: „Este timpul să ne reunim ca națiune!” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 07/11/2020, 19:20
Actualizat: 08/11/2020, 08:24

Președintele ales Joe Biden a făcut primele declarații oficiale după ce a câștigat alegerile prezidențiale, spunând că este „onorat și recunoscător față de încrederea pe care poporul american și-a pus-o” în el și vicepreședintele-ales Kamala Harris.

„Odată cu finalizarea campaniei, este timpul să lăsăm furia și retorica aspră în spatele nostru și să ne reunim ca națiune”, se arată în declarația oficială.

Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA: „Democrația bate puternic în inima Americii”

„În fața unor obstacole fără precedent, un număr record de americani au votat. Au demonstrat încă o dată faptul că democrația bate puternic în inima Americii. (…) Este timpul ca America să se unească și să se vindece. Suntem statele Unite ale Americii. Și nu există nimic ce nu putem realiza dacă o facem împreună!”, mai susține Joe Biden, noul președitne al SUA.

Joe Biden și-a schimbat descrierea de la contul oficial de Twitter – „Președinte-ales, soțul lui @DrBiden, tată și bunic mândru. Pregătit să construiesc din nou mai bine pentru toți americanii”.

Kamala Harris, noul vicepreședinte al SUA

Kamala Harris, care va fi vicepreședinte în admnistrația lui Biden, și-a modificat deja descrierea contului de Twitter – „Vicepreședinte ales al Statelor Unite ale Amerisii. Senator, soție, momala (n.r. o persoană care are grijă de tine, chiar dacă nu îți este mamă), mătușică. Lupt pentru oameni”.

„Aceste alegeri sunt despre mult mai multe lucruri decât alegerea lui Joe Biden sau a mea. Sunt despre sufletul Amerisii și dorința noastră de a lupta pentru el. Avem mult de lucru. Să-i dăm drumul!”, transmite Kamala Harris pe Twitter.

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al SUA, potrivit CNN

Candidatul democrat Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al SUA, potrivit estimărior făcute de CNN, dar nu numai, în timp ce Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte. Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte al SUA, după ce a cucerit statul natal, Pennsylvania. Cu cele 20 de voturi electorale din acest stat, Biden are acum 273 de voturi electorale în total.

Înainte de a deveni candidatul democrat la președinție, Biden a fost vicepreședinte sub fostului conducător al SUA, Barack Obama. Candidatul democrat este, de asemenea, cel mai longeviv senator din Delaware. De-a lungul campaniei sale, Biden a susținut că „sufletul națiunii” este în joc și a promis că va încerca să vindece o țară fracturată de președinția lui Trump.

De asemenea, Kamala Harris va fi următorul vicepreședinte al SUA, preconizează CNN. Va fi prima femeie care va ocupa această funcție. De asemenea, aceasta va fi primul vicepreședinte cu origini afro-americane și sud-asiatice. Harris, care a reprezentat California în Senat din 2017, este fiica unor imigranți jamaicani și indieni. A fost prima indiană-americană și a doua femeie de culoare care a deținut funcția de senator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?