Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”

Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”
Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge” / Sursă FOTO: Valentina Sarosi - Mediafax Foto
Publicat: 15/11/2020, 16:14
Actualizat: 15/11/2020, 16:16

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că tragedia de la Piatra Neamț, în urma căreia 10 persoane și-au pierdut viața iar altele au fost rănite, a fost cauzată de neglijența în serviciu de care au dat dovadă autoritățile care nu au dispus controale „la sânge” în unitățile spitalicești.

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incediu violent, în urma căruia 10 pacienți imobilizați la pat și-au pierdut viață, iar alte 7 persoane au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă atunci când a avut loc incidentul.

CTP: „Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge»… altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”

Jurnalistul Tudor Popescu se întreabă de ce nu au fost supuse spitalele unor controale „la sânge”, mai ales în cotnextul în care sistemele electrice din unitățile spitalicești au fost suprasolicitate di ncauza dotărilor suplimentare care au fost făcute în contextul pandemiei de coronavirus și acreșterii numărului de pacienți care au nevoie de internare la ATI.

„În România există un Dumnezeu al Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării. Periodic, Dumnezeului Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării i se aduc jertfe omenești, ca să fie blând și grijuliu cu cei ce i se închină în fiecare zi. Nu, nu «Toți suntem vinovați!», nu toți suntem adoratorii Dumnezeului TPN, cum își trage gluga pe cap ministrul Tătaru.

Auzim acum că se fac mari controale în toate spitalele din țară, că se verifică instalațiile ATI, autoritățile iau, carevasăzică, măsuri, nu glumă, taie în carne vie.

Nu, nu în carne vie, taie în carne moartă. O întrebare despre bezna ucigașă a minții: nu știau că au în această țară secții ATI cu instalații electrice, electronice, de pompare oxigen, cu potențial uriaș de incendiu, solicitate la maximum? Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge», acum chiar la sânge, în urmă cu o săptămână, o lună, două, trei, altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”, scrie CTP pe republica.ro.

Medic anestezist, după incendiul din Piatra Neamț: În orice secție ATI din țară se poate întâmpla oricând aceeași tragedie!

Medicul anestezist Carmen Mărginean spune că în orice moment se poate repeta tragedia care a dus la moartea a 10 pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Toate secțiile de anestezie și ATI din țară au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, iar spitalele duc lipsă de personal.

„Singurul lucru pe care pot să îl spun e că nu e exclus ca ceva similar să se întâmple din nou pentru că spitalele noastre au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, sursele, prizele electrice foarte multe dintre ele nu au fost updatate de ani de zile, practic e un pericol real în spitalele noastre în zilele acestea când, din cauza numărului mari de pacienți infectați cu COVID-19, care necesită oxigen, toate sursele de oxigen și prizele electrice sunt suprasolicitate”, spune medicul anestezist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească