Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”

Redactor:
Alexandra Mortu
Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”
Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge” / Sursă FOTO: Valentina Sarosi - Mediafax Foto

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că tragedia de la Piatra Neamț, în urma căreia 10 persoane și-au pierdut viața iar altele au fost rănite, a fost cauzată de neglijența în serviciu de care au dat dovadă autoritățile care nu au dispus controale „la sânge” în unitățile spitalicești.

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incediu violent, în urma căruia 10 pacienți imobilizați la pat și-au pierdut viață, iar alte 7 persoane au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă atunci când a avut loc incidentul.

CTP: „Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge»… altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”

Jurnalistul Tudor Popescu se întreabă de ce nu au fost supuse spitalele unor controale „la sânge”, mai ales în cotnextul în care sistemele electrice din unitățile spitalicești au fost suprasolicitate di ncauza dotărilor suplimentare care au fost făcute în contextul pandemiei de coronavirus și acreșterii numărului de pacienți care au nevoie de internare la ATI.

„În România există un Dumnezeu al Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării. Periodic, Dumnezeului Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării i se aduc jertfe omenești, ca să fie blând și grijuliu cu cei ce i se închină în fiecare zi. Nu, nu «Toți suntem vinovați!», nu toți suntem adoratorii Dumnezeului TPN, cum își trage gluga pe cap ministrul Tătaru.

Auzim acum că se fac mari controale în toate spitalele din țară, că se verifică instalațiile ATI, autoritățile iau, carevasăzică, măsuri, nu glumă, taie în carne vie.

Nu, nu în carne vie, taie în carne moartă. O întrebare despre bezna ucigașă a minții: nu știau că au în această țară secții ATI cu instalații electrice, electronice, de pompare oxigen, cu potențial uriaș de incendiu, solicitate la maximum? Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge», acum chiar la sânge, în urmă cu o săptămână, o lună, două, trei, altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”, scrie CTP pe republica.ro.

Medic anestezist, după incendiul din Piatra Neamț: În orice secție ATI din țară se poate întâmpla oricând aceeași tragedie!

Medicul anestezist Carmen Mărginean spune că în orice moment se poate repeta tragedia care a dus la moartea a 10 pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Toate secțiile de anestezie și ATI din țară au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, iar spitalele duc lipsă de personal.

„Singurul lucru pe care pot să îl spun e că nu e exclus ca ceva similar să se întâmple din nou pentru că spitalele noastre au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, sursele, prizele electrice foarte multe dintre ele nu au fost updatate de ani de zile, practic e un pericol real în spitalele noastre în zilele acestea când, din cauza numărului mari de pacienți infectați cu COVID-19, care necesită oxigen, toate sursele de oxigen și prizele electrice sunt suprasolicitate”, spune medicul anestezist.

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Rușii vor să combine leacul lui Putin, Sputnik V, cu vaccinul AstraZeneca, „pentru a spori...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Descoperire TERIBILĂ în Siberia. „Nici nu pot descrie cât de MONSTRUOS este”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul dezastruos pentru toți cei cu mașini pe benzină, motorină și nu numai. Vor scoate...
Decizia ȘOC a momentului legată de un oraș din România: Ce au INTERZIS locuitorilor să...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Mira a ajuns de urgență la spital! În ce stare se află acum cântăreața /...
Inchide