Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”

Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge”
Cristian Tudor Popescu, după tragedia din Piatra Neamț: Ticăloșia, prostia și nepăsarea i-au împiedicat să facă verificări „la sânge” / Sursă FOTO: Valentina Sarosi - Mediafax Foto
Publicat: 15/11/2020, 16:14
Actualizat: 15/11/2020, 16:16

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că tragedia de la Piatra Neamț, în urma căreia 10 persoane și-au pierdut viața iar altele au fost rănite, a fost cauzată de neglijența în serviciu de care au dat dovadă autoritățile care nu au dispus controale „la sânge” în unitățile spitalicești.

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incediu violent, în urma căruia 10 pacienți imobilizați la pat și-au pierdut viață, iar alte 7 persoane au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă atunci când a avut loc incidentul.

CTP: „Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge»… altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”

Jurnalistul Tudor Popescu se întreabă de ce nu au fost supuse spitalele unor controale „la sânge”, mai ales în cotnextul în care sistemele electrice din unitățile spitalicești au fost suprasolicitate di ncauza dotărilor suplimentare care au fost făcute în contextul pandemiei de coronavirus și acreșterii numărului de pacienți care au nevoie de internare la ATI.

„În România există un Dumnezeu al Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării. Periodic, Dumnezeului Ticăloșiei, Prostiei și Nepăsării i se aduc jertfe omenești, ca să fie blând și grijuliu cu cei ce i se închină în fiecare zi. Nu, nu «Toți suntem vinovați!», nu toți suntem adoratorii Dumnezeului TPN, cum își trage gluga pe cap ministrul Tătaru.

Auzim acum că se fac mari controale în toate spitalele din țară, că se verifică instalațiile ATI, autoritățile iau, carevasăzică, măsuri, nu glumă, taie în carne vie.

Nu, nu în carne vie, taie în carne moartă. O întrebare despre bezna ucigașă a minții: nu știau că au în această țară secții ATI cu instalații electrice, electronice, de pompare oxigen, cu potențial uriaș de incendiu, solicitate la maximum? Ce anume i-a împiedicat să facă verificările astea «la sânge», acum chiar la sânge, în urmă cu o săptămână, o lună, două, trei, altceva decât ticăloșia, prostia, nepăsarea?”, scrie CTP pe republica.ro.

Medic anestezist, după incendiul din Piatra Neamț: În orice secție ATI din țară se poate întâmpla oricând aceeași tragedie!

Medicul anestezist Carmen Mărginean spune că în orice moment se poate repeta tragedia care a dus la moartea a 10 pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Toate secțiile de anestezie și ATI din țară au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, iar spitalele duc lipsă de personal.

„Singurul lucru pe care pot să îl spun e că nu e exclus ca ceva similar să se întâmple din nou pentru că spitalele noastre au instalații vechi, oxigenul nu este suficient, sursele, prizele electrice foarte multe dintre ele nu au fost updatate de ani de zile, practic e un pericol real în spitalele noastre în zilele acestea când, din cauza numărului mari de pacienți infectați cu COVID-19, care necesită oxigen, toate sursele de oxigen și prizele electrice sunt suprasolicitate”, spune medicul anestezist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani