Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?”

Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?”
Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?” / Sursă FOTO: captură observatornews.ro
Publicat: 30/11/2020, 15:27

ÎPS Teodosie, arihepiscopul Tomisului, a declarat luni, 30 noiembrie, la începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că se aşteaptă să vină mai mulţi la pelerinaj. În drum spre localitatea în care se află peștera, credincioșii au trebuit să treacă prin mai multe filtre ale autorităților și se arată nemulțumiți de acest lucru.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie le-a recomandat celor care nu pot participa fizic la slujbă să o urmărească pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Însă mulți credincioși s-au îndreptat luni spre Peştera Sfântului Apostol Andrei și s-au arătat nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Credioncios: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, domnişoară?”

„Ştim care-i problema, ne asumăm riscul, dar nu am făcut nimic. Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, domnişoară? Păi ne-a oprit cinci filtre până acuma”;

„Nişte oameni care merg doar să se roage… Pe banii statului atâtea maşini de Poliţie, Jandarmerie. Ăsta e al 6-lea filtru, control de rutină”

„Nu ni se pare corect, ca într-o ţară liberă, europeană, creştină, să fim opriţi, să fim întrebaţi unde mergem. Trebuie să călătorim liberi, nu?”, au fost doar câteva dintre comentariile celor care voiau să ajungă la Peștera Sfântului Andrei, potrivit observatornews.ro.

După un proces în instanță, judecătorii au stabilit că pelerinajul la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire, la pelerinajul Sfântului Andrei.

„Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, credinciosul pleacă la Dumnezeu”, afirmă Înalt Prea Sfinţitul Teodosie

Întrebat ce se întâmplă dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19, într-un interviu pentru Constanța TV, răspunsul acestuia a fost: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat duminică  ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Bela Urasi, milionarul care își afișează banii pe patru roți. Ce bolizi are siguraticul om...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Turnul Eiffel împlineşte astăzi 135 de ani