Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?”

Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?”
Credincioșii, supărați pe autorități în drum spre slujba de Sfântul Andrei: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, pe ăia nu-i opreşte?” / Sursă FOTO: captură observatornews.ro

ÎPS Teodosie, arihepiscopul Tomisului, a declarat luni, 30 noiembrie, la începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că se aşteaptă să vină mai mulţi la pelerinaj. În drum spre localitatea în care se află peștera, credincioșii au trebuit să treacă prin mai multe filtre ale autorităților și se arată nemulțumiți de acest lucru.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie le-a recomandat celor care nu pot participa fizic la slujbă să o urmărească pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Însă mulți credincioși s-au îndreptat luni spre Peştera Sfântului Apostol Andrei și s-au arătat nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Credioncios: „Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, domnişoară?”

„Ştim care-i problema, ne asumăm riscul, dar nu am făcut nimic. Dar pe hoţi, pe criminali, pe ăia cu droguri, domnişoară? Păi ne-a oprit cinci filtre până acuma”;

„Nişte oameni care merg doar să se roage… Pe banii statului atâtea maşini de Poliţie, Jandarmerie. Ăsta e al 6-lea filtru, control de rutină”

„Nu ni se pare corect, ca într-o ţară liberă, europeană, creştină, să fim opriţi, să fim întrebaţi unde mergem. Trebuie să călătorim liberi, nu?”, au fost doar câteva dintre comentariile celor care voiau să ajungă la Peștera Sfântului Andrei, potrivit observatornews.ro.

După un proces în instanță, judecătorii au stabilit că pelerinajul la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire, la pelerinajul Sfântului Andrei.

„Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, credinciosul pleacă la Dumnezeu”, afirmă Înalt Prea Sfinţitul Teodosie

Întrebat ce se întâmplă dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19, într-un interviu pentru Constanța TV, răspunsul acestuia a fost: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat duminică  ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

 

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. Nu poate renunța la ele...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Descoperirea incredibilă într-un interviu cu Prințesa Diana și Charles. Totul se vede în 5 secunde
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide