Presupusa sinucidere a unui ucigaș de polițiști, cercetată de o organizație pentru apărarea drepturilor omului. APADOR-CH nu crede că sângerosul Marcel Lepa și-a pus singur ștreangul de gât! (EXCLUSIV)

Presupusa sinucidere a unui ucigaș de polițiști, cercetată de o organizație pentru apărarea drepturilor omului. APADOR-CH nu crede că sângerosul Marcel Lepa și-a pus singur ștreangul de gât! (EXCLUSIV)
Marcel Lepa a fost găsit ascuns în locuința unor cunoștințe
Publicat: 29/12/2020, 21:10

Moartea criminalului Marcel Lepa, acuzat că a împușcat în gât un polițist din Timișoara, este cercetată de o fundație care luptă pentru pentru respectarea drepturilor omului și care a declanșat o anchetă paralelă cu cea deschisă de autorități. Oficial, bărbatul a sfârșit după ce s-a spânzurat cu cearșaful, însă reprezentanții APADOR-CH nu cred în acest scenariu. Lepa nu este sigurul ucigaș de polițiști găsit spânzurat după ce, inițial, a fost încarcerat singur în celulă.

Originar din Lugoj, Marcel Lepa era considerat un infractor extrem de periculos, specializat în infracțiuni de tâlhărie. Acesta începuse să fure încă de când era mic, după care a devenit tâlhar. Rezident obișnuit al închisorilor acesta a primit condamnări pentru furturi, tâlhării, dar și ucidere din culpă după ce a condus băut și a omorât un pieton.

La un moment dat, Lepa a și evadat din închisoare, dar a fost prons și reîncarcerat. Eliberat condiționat, acesta a recidivat repede și a comis un nou jaf, în timpul căreia a și înjunghiat un tânăr căruia i-a secționat tendoanele de la o mână.

Infractorul era liber când instanța l-a condamnat definitiv la 8 ani și 8 luni. Ca urmare, a fugit imediat, asfel că polițiștii care l-au căutat pentru a-l duce la închisoare nu l-au mai găsit.

Dat în urmărire generală, Marcel Lepa a stat ascuns aproximativ un an, până când anchetatorii au reușit să-l localizeze. Acțiunea pentru prinderea lui s-a făcut, însă, după ureche, iar un agent de poliție s-a grăbit să pună mâna pe fugar înainte să primească întăriri. Înarmat cu un pistol, condamatul l-a împușcat în gât și în piept pe agentul Cristian Amariei.

Cu toate că a fost împușcat la rândul său de colegii lui Amariei, criminalul a reușit să fugă. A fost, însă, găsit câteva zile mai târziu, mai mult mort decât viu, într-o locuință. Lepa avea febră mare și a fost operat de urgență, după care a fost încarcerat penitenciarul din Timișoara.

Potrivit comunicărilor oficiale ale autorităților, în data de 10 iunie 2019 bărbatul s-ar fi sinucis. Aflat singur în cameră, acesta ar fi tăiat pe jumătate cearșaful, în așa fel încât să fie mai subțire și s-a spânzurat cu el, de patul de sus, pe partea dinspre toaletă.

Concluzia anchetatorilor a fost, însă, pusă la îndoială de APADOR-CH, care a declanșat o anchetă paralelă, bazată, în special pe adrese trimise organelor de anchetă.

Un caz similiar s-a înregistrat și la Botoșani

În acest sens, există un răspuns al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, în care se arată că procurorii au deschis un dosar penal care privește infracțiunea de ucidere din culpă, în vreme ce Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a răspuns că, odată cu acest caz a fost  aprobată măsura inițierii demersurilor necesare astfel încât, deținuții considerați vulnerabil, care prezintă risc de suicid, să fie monitorizați video.

Marcel Lepa nu este singurul ucigaș de polițiști care a murit spânzurat după ce a fost închis singur în cameră. Un caz similar s-a înregistrat și în 2017, când Ion Beșa, un tânăr în vârstă de 23 de ani l-a înjunghiat mortal, în gara din Burdujeni, județul Botoșani, l-a înjunghiat cu bestialitate pe agentul Sorin Vezeteu. Moartea polițistului a provocat o mare emoție publică, iar la înmormântarea acestuia au participat peste 2.000 de de oameni.

Închis singur în cameră, într-o celulă a Penitenciarului Botoșani, Beșa a murit spânzurat la fel ca și Marcel Lepa, iar concluzia finală a anchetatorilor a fost că acesta s-a sinucis, în ciuda faptului că mama criminalului a reclamat faptul că, în mod sigur, fiul ei a fost executat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?