Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!”

Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!”
Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!” / Sursă FOTO: Alexandra Chirea - Facebook
Publicat: 07/01/2021, 12:46
Actualizat: 07/01/2021, 12:47

O profesoară din București este de părere că solicitările de măriri salariale în perioada pandemiei de coronavirus sunt nejustificate, punctând faptul că unii profesori nici măcar nu au avut o activivate performantă în ceea ce privește predarea în mediul online.

Profesoara de limba Franceză Alexandra Chirea din București subliniază faptul că unii dintre cei mai vocali profesori atunci când vine vorba de drepturi sunt cei care nu au fost de acord cu școala online și cei care nu sunt de acord cu vaccinarea.

Profesoară: „Când e vorba de responsabilități, desigur, intervin diverse probleme”

„Sunt profă și spun clar și răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie. Am observat că profii cei mai vocali împotriva școlii online, profii anti mască și anti vaccin, profii care susțineau că nu vor să fie filmați, cei care jurau pe roșu că școală online nu e școală (eu tot întreb din aprilie, dar aia offline e școală?) sunt cei mai vocali atunci când vine vorba de drepturi. Când e vorba de responsabilități, desigur, intervin diverse probleme care îi împiedică să își desfășoare activitatea, bătându-se cu pumnul în piept că ora lor e proprietate intelectuală, că actul pedagogic e ceva intim și nu se face așa, alandala, în văzul lumii, în plus, ei ar vrea din tot sufletul să își arate chipul, dar, vedeți, aici se bat cap în cap responsabilitatea de a-ți face treaba pentru care ești plătit și dreptul la imagine și protecția datelor personale”, scrie profesoara într-o postare pe contul personal de Facebook.

Alexandra Chirea: „Eu vreau să cerem reforma. Din aia adevărată”

De asemenea, aceasta a explică faptul că mulți dintre profesori au profitat de pe urma școlii online și în loc să își facă meseria cum trebuie își făceau treburile casnice când în mod oficial ar fi trebuit să fie la serviciu.

„Știu mulți, foarte mulți profesori care nu și-au luat banii degeaba. Unii sunt colegii mei din școală, alțîi sunt prietenii mei de-o viață din alte școli, iar alții sunt colegii mei virtuali, pe care îi admir de la distanță. Dar știu și mulți alții care încă nu știu să între pe o platforma, care nu își deschid camera atunci când predau, care postează la infinit teme pe classroom, care uită că au ora și nu contează că elevii s-au trezit pentru ei la 8, care și-au făcut programul cum au vrut, care spălau, bucatareau, călcau în timp ce le mai dădeau ceva de copiat. E prima dată când bănuielile părinților, în unele cazuri, au putut fi confirmate. Cred că societatea are dreptate, singurul moment când ni se aude glasul e atunci când cerem bani. Eu vreau să cerem reforma. Din aia adevărată. Dar cum să cerem ceva ce nu ne dorim, ba dimpotrivă, vrem să nu cumva să se schimbe ceva? Uitați-va la variantele de planuri cadru pentru liceu. Nu văd nicio discuție pe grupurile de profi, presupun că sunt mulțumiți. S-au revizuit, da’ nu s-a schimbat nimic. Chemați-mă în stradă pentru schimbare. Promit să va chem eu apoi în stradă pentru bani.”, scrie Alexandra Chirea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună