Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea. Un medic este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie

Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea. Un medic este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie
Doar 4 centre de vaccinare în tot județul Galați! Se administrează doar rapelul! / Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 09/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

După prima doză de vaccin anti-COVID, patru persoane s-au îmbolnăvit numai în Vrancea. Acestea au fost confirmate cu virusul, iar una dintre acestea are insuficiență respiratorie și este internată în spital. Trei persoane făceau parte din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani.

Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea

„Patru persoane s-au infectat cu noul coronavirus după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, trei dintre acestea din cadrul DGASPC Vrancea şi un medic de la SJU Focşani. Cele trei persoane din cadrul DGASPC Vrancea nu au avut simptome, în timp ce medicul este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 vor putea face rapelul conform protocoalelor de vaccinare.

„Conform recomandărilor producătorului vaccinului şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze. Pentru situaţiile în care unei persoane i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile, iar în cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă”, a precizat Silviu Stanciu

Potrivit acestuia, în Vrancea, nu s-au înregistrat cazuri de persoane care să fi avut reacţii alergice grave după vaccinare.

Cum decurge vaccinarea în situații speciale

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat cum decurge vaccinarea în situații speciale.

„Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă” a precizează CNCAV.

Două centre de vaccinare pentru imunizarea populaţiei din judeţ care trebuiau să devină funcţionale luni, la Panciu şi Tîmboeşti, nu au putut fi deschise din cauza lipsei de personal medical care să le deservească, potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Judeţul Vrancea are, în acest moment, trei centre de vaccinare, la Focşani, Adjud şi Odobeşti, şi alte trei centre dedicate exclusiv imunizării personalului medical, la Spitalul Municipal Panciu, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până luni, în Vrancea s-au vaccinat 9.513 persoane cu prima doză şi alte 2.718 au făcut şi rapelul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii