Care sunt singurele două țări din lume care refuză vaccinarea: „Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja pentru SIDA și cancer”

Care sunt singurele două țări din lume care refuză vaccinarea: Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja pentru SIDA și cancer
Foto: Unsplash.com
Publicat: 17/02/2021, 15:04

Doar două ţări din lume au refuzat până acum vaccinarea anti-COVID. Este vorba de Madagascar și de  Tanzania, statul african care susține că nu noul coronavirus nu a ajuns pe teritoriul țării.

În iunie 2020, președintele John Magufuli și-a declarat țara „liberă de COVID-19” și a început o lungă campanie pentru a nega utilitatea măștilor și a testelor, batjocorind țările vecine care, la rândul lor, au impus măsuri de combatere a răspândirii virusului.

Magufuli a mers chiar mai departe, susținând recent că vaccinurile COVID-19 ar putea fi dăunătoare și că ar fi mai bine pentru cetățenii tanzanieni să folosească diverse practici, precum inhalarea cu abur și medicamente pe bază de plante. Desigur, astfel de tratamente nu sunt aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

„Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja până acum pentru SIDA, cancer și TBC până acum”

„Trebuie să rămânem în poziție. Vaccinurile sunt periculoase. Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja până acum pentru SIDA, cancer și TBC până acum ”, a spus Magufuli, care este cunoscut pentru retorica sa combativă împotriva imperialismului occidental.

Între timp, oficialii OMS încearcă să convingă autoritățile tanzaniene de abordarea greșită cu privire la pandemie și vaccinare. „Vaccinurile funcționează și încurajez guvernul tanzanian să se pregătească pentru campania de vaccinare COVID-19”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa.

Ministrul Tanzaniei pentru Sănătate, Dorothy Gwajima, nu vrea să audă despre campanii de vaccinare. Poziția a fost reiterată la o conferință de presă în urmă cu două săptămâni, unde un alt oficial a prezentat rețeta unei băuturi din ghimbir, ceapă, lămâie și piper care ar ajuta la prevenirea bolii coronavirus.

„Trebuie să ne îmbunătățim igiena personală, să ne spălăm pe mâini cu săpun (…), să facem exerciții, să mâncăm bine, să bem suficientă apă și să folosim remediile naturale cu care țara noastră este înzestrată”, a spus Gwajima. citat de BBC. Oficialul a subliniat că aceste recomandări nu sunt făcute deoarece virusul este prezent în Tanzania, ci pentru că „devastează” țările vecine.

Tanzania refuză orice vaccin anti-COVID

Un raport al BBC arată, totuși, că în spatele campaniei de negare a prezenței virusului SARS-CoV-2 în Tanzania, există deja semne cunoscute din alte țări ale pandemiei. Acestea includ spitalizarea persoanelor cu simptome asemănătoare COVID-19, decese din cauza complicațiilor respiratorii și o creștere a numărului de înmormântări confirmate de preoți. Evident, în absența datelor publice, nu se știe cât de răspândit este virusul în Tanzania.

Uneori, guvernul a intervenit cu timiditate pentru a nega virusul, recunoscând din când în când cu jumătate de inimă existența unui caz izolat de infecție, dar insistența sa de a nega răspândirea pe scară largă pune Tanzania în pericol de a rămâne pe lista țărilor care refuză vaccinarea COVID-19.

Madagascar și-a anunțat intenția de a nu accepta vaccinurile COVID-19

Până în prezent, numai Madagascar și-a anunțat intenția de a nu accepta vaccinurile COVID-19, alegând să folosească remedii tradiționale nerecomandate de OMS. Politica guvernului este cu atât mai dificil de înțeles în cazul Madagascarului, dat fiind faptul că prezența virusului în țară este recunoscută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana