Care sunt singurele două țări din lume care refuză vaccinarea: „Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja pentru SIDA și cancer”

Care sunt singurele două țări din lume care refuză vaccinarea: Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja pentru SIDA și cancer
Foto: Unsplash.com
Publicat: 17/02/2021, 15:04

Doar două ţări din lume au refuzat până acum vaccinarea anti-COVID. Este vorba de Madagascar și de  Tanzania, statul african care susține că nu noul coronavirus nu a ajuns pe teritoriul țării.

În iunie 2020, președintele John Magufuli și-a declarat țara „liberă de COVID-19” și a început o lungă campanie pentru a nega utilitatea măștilor și a testelor, batjocorind țările vecine care, la rândul lor, au impus măsuri de combatere a răspândirii virusului.

Magufuli a mers chiar mai departe, susținând recent că vaccinurile COVID-19 ar putea fi dăunătoare și că ar fi mai bine pentru cetățenii tanzanieni să folosească diverse practici, precum inhalarea cu abur și medicamente pe bază de plante. Desigur, astfel de tratamente nu sunt aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

„Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja până acum pentru SIDA, cancer și TBC până acum”

„Trebuie să rămânem în poziție. Vaccinurile sunt periculoase. Dacă omul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi făcut-o deja până acum pentru SIDA, cancer și TBC până acum ”, a spus Magufuli, care este cunoscut pentru retorica sa combativă împotriva imperialismului occidental.

Între timp, oficialii OMS încearcă să convingă autoritățile tanzaniene de abordarea greșită cu privire la pandemie și vaccinare. „Vaccinurile funcționează și încurajez guvernul tanzanian să se pregătească pentru campania de vaccinare COVID-19”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa.

Ministrul Tanzaniei pentru Sănătate, Dorothy Gwajima, nu vrea să audă despre campanii de vaccinare. Poziția a fost reiterată la o conferință de presă în urmă cu două săptămâni, unde un alt oficial a prezentat rețeta unei băuturi din ghimbir, ceapă, lămâie și piper care ar ajuta la prevenirea bolii coronavirus.

„Trebuie să ne îmbunătățim igiena personală, să ne spălăm pe mâini cu săpun (…), să facem exerciții, să mâncăm bine, să bem suficientă apă și să folosim remediile naturale cu care țara noastră este înzestrată”, a spus Gwajima. citat de BBC. Oficialul a subliniat că aceste recomandări nu sunt făcute deoarece virusul este prezent în Tanzania, ci pentru că „devastează” țările vecine.

Tanzania refuză orice vaccin anti-COVID

Un raport al BBC arată, totuși, că în spatele campaniei de negare a prezenței virusului SARS-CoV-2 în Tanzania, există deja semne cunoscute din alte țări ale pandemiei. Acestea includ spitalizarea persoanelor cu simptome asemănătoare COVID-19, decese din cauza complicațiilor respiratorii și o creștere a numărului de înmormântări confirmate de preoți. Evident, în absența datelor publice, nu se știe cât de răspândit este virusul în Tanzania.

Uneori, guvernul a intervenit cu timiditate pentru a nega virusul, recunoscând din când în când cu jumătate de inimă existența unui caz izolat de infecție, dar insistența sa de a nega răspândirea pe scară largă pune Tanzania în pericol de a rămâne pe lista țărilor care refuză vaccinarea COVID-19.

Madagascar și-a anunțat intenția de a nu accepta vaccinurile COVID-19

Până în prezent, numai Madagascar și-a anunțat intenția de a nu accepta vaccinurile COVID-19, alegând să folosească remedii tradiționale nerecomandate de OMS. Politica guvernului este cu atât mai dificil de înțeles în cazul Madagascarului, dat fiind faptul că prezența virusului în țară este recunoscută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului