Tânăr de culoare, împușcat mortal de polițiștii din Minneapolis! Reacția societății civile: magazine sparte, mașini incendiate, lupte de stradă! (VIDEO)

Tânăr de culoare, împușcat mortal de polițiștii din Minneapolis! Reacția societății civile: magazine sparte, mașini incendiate, lupte de stradă! (VIDEO)
Tânăr de culoare, împușcat mortal de polițiștii din Minneapolis! Reacția societății civile: magazine sparte, mașini incendiate, lupte de stradă! (VIDEO) / Sursa FOTO: twitter.com
Publicat: 13/04/2021, 08:53

Încă un tânăr de culoare a fost împușcat mortal de polițiștii americani. Și s-a întâmplat tot în Minneapolis, acolo unde, cu un an în urmă, George Floyd era asfixiat de ofițerul Derek Chauvin. Dacă în 2020 democrații, aflați în opoziție, sprijineau masiv protestele populației împotriva forțelor de ordine, cu ricoșeu spre președintele Joe Biden, de data asta se poate spune că soarta le-a jucat o festă, remarcă mulți jurnaliști din State.

Asta fiindcă s-a întâmplat și în mandatul lor fix același lucru ca pe vremea republicanilor – manifestații violente, cu lupte de stradă, mașini incendiate și zeci de magazine sparte.

Polițiștii se apără: Daunte Wright a fost împușcat din greșeală!

Marți, pentru a doua seară la rând, Minneapolis a luat foc. La propriu, căci protestatarii ANTIFA și Black Lives Matter au incendiat tot ce le-au ieșit în cale! În pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii (guvernatorul a decretat stare de urgență), mii de oameni au manifestat împotriva autorităților.

Furia locuitorilor din Minneapolis a fost reaprinsă de cazul unui tânăr de culoare, împușcat mortal de polițiștii din Minneapolis! Daunte Wright, un tânăr afro-american în vârstă de 20 de ani, Wright a fost împuşcat mortal, duminică, de poliţiști în timp ce circula la volanul maşinii sale. Din câte relatează mass-media locale, pe numele lui era emis un mandat de arestare. La controlul de rutină, legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, o agentă din echipa de Poliție „şi-a scos arma în locul Taser-ului”, a declarat şeful Poliţiei locale, Tim Gannon. Taser-ul este un pistol cu electroşoc, considerat a fi mai puţin letal decât o armă de foc.

Tânăr de culoare, împușcat mortal de polițiștii din Minneapolis! Cum s-a întâmplat totul

Șeful Poliției a catalogat incidentul drept o moarte „accidentală”. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a prezentat înregistrarea tragediei de pe camera pietonală a poliţistei care a tras în Daunte Wright. În imaginile respective, agenţii sunt văzuţi cum îl scot pe tânărul de culoare din maşina sa şi îi pun cătuşe. Daunte Wright opune rezistenţă şi se aşează din nou pe scaunul șoferului. Pe fundal, se aude cum agenta strigă „Taser, Taser”, semnalându-le colegilor că va trage. În schimb, urmează un foc de armă. Daunte Wright a reușit să fugă, totuși, cu mașina, dar după numai câțiva metri pierde controlul volanului și produce un accident. Sângerează abundent și moare aproape imediat ce la fața locului sosesc echipajele de intervenție.

Kimberly Potter, angajată a poliţiei din Brooklyn Center de 26 de ani, este cea care a tras în Daunte Wright. Ea a fost suspendată din Poliție pe perioada desfășurării anchetei.

Joe Biden îndeamnă la calm. „Manifestaţiile paşnice sunt de înţeles”

Președintele Joe Biden a declarat, cu privire la incidentele din Minneapolis, că „manifestaţiile paşnice sunt de înţeles”. Totuși, el a transmis că, deși este conștient de „furia şi durerea trăite de afro-americani, nu există absolut nicio justificare pentru violenţe”. Astfel, de la Casa Albă, liderul democrat a îndemnat la calm populația din Minneapolis.

În timp ce mesajul său curgea pe „burtierele” marilor televiziuni din State, în metropola din nordul Americii aveau loc adevărate lupte de stradă.

Soldați din Garda Națională, trimiși să restabilească ordinea

Prima decizie luată de autoritățile locale a vizat instituirea stării de urgență. Circulația pe timpul nopţii este interzisă (între orele 19.00-06.00) în oraşele „gemene” Minneapolis şi St. Paul. Dar, cum această măsură nu a dat roade, s-a decis ca 1000 de soldați din Garda Națională să fie detașați în Minneapolis, pentru a restabili ordinea pe străzile controlate acum de manifestanți furioși.

Luni noapte, au avut loc incidente în fața secției de Poliție din orașul Brooklyn Center. Zeci de oameni au luat cu asalt clădirea, forțele de ordine fiind nevoite să tragă de mai multe ori cu gaze lacrimogene în direcția protestatarilor.

Daunte Wright, împușcat în plin proces privind moartea lui George Floyd

Daunte Wright a fost împușcat mortal fix când în Minneapolis are loc procesul privind moartea lui George Floyd. Pe 25 mai, un bărbat de culoare, cu multiple condamnări la activ, a fost asfixiat polițistul Derek Chauvin, care l-a apăsat timp de nouă minute cu genunchiul pe grumaz, în timp ce încerca să-l încătușeze. Cazul a provocat furia societății civile, comunitatea afro-americană protestând masiv împotriva utilizării excesive a forței de către polițiștii locali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii