ALEGERI SUA 2020. NBC: Joe Biden a pierdut un număr-record de voturi ale americanilor de culoare! Gafele care l-au adus aici

ALEGERI SUA 2020. NBC: Joe Biden a pierdut un număr-record de voturi ale americanilor de culoare! Gafele care l-au adus aici
ale / Sursă FOTO: https://en.wikipedia.org
Publicat: 05/11/2020, 07:02

Susținerea pentru candidatul democrat la Casa Albă a atins un record negativ în rândul bărbaților de culoare din SUA, în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. Joe Biden a pierdut voturi din cauza gafelor din campanie!

Biden a primit mult mai puține voturi de la negri, comparativ cu Barack Obama, relevă un sondaj NBC și chiar a obținut rezultate mai slabe decât Hillary Clinton, în rândul comunității de culoare, informează Daily Mail.

Fostul vicepreședinte a primit un număr mai mic de voturi de la femeile de culoare, comparativ cu Obama și Clinton, chiar dacă a câștigat susținerea lor în fața lui Trump, cu o marjă foarte redusă.

În total, 80% dintre bărbații de culoare au votat cu Biden, față de 82%, câți au ales-o pe Clinton, când s-a înfruntat cu Donald Trump, în 2016.

Datele anunțate vin în contextul unei veri de tensiuni, cauzată de moartea bărbatului afroamerican George Floyd, în timp ce se afla în custodia poliției din Minneapolis, un eveniment care a șocat opinia publică în mai 2020.

Trump, „înger și demon”

În timp ce unii l-au criticat pe Trump pentru răspunsul său la valul de proteste, alții l-au lăudat, deoarece are o mână forte în privința instaurării legii și ordinii.

Gafele din campanie i-au cauzat un „downfall” lui Biden, care a pierdut votanți în zone demografice la care nu s-ar fi așteptat.

Potrivit unui celebru moderator radiofonic din SUA, Charlamagne Tha God, Trump s-a adresat în ultima perioadă tinerilor de culoare, pentru a le câștiga voturile.

Biden, gafă memorabilă. A ajuns „Măgarul Zilei” la radio

Una din gafele lui Biden a fost o declarație din campanie: „Dacă ai o problemă și nu știi dacă să mă alegi pe mine sau pe Trump, înseamnă că nu ești negru”.

Biden și-a cerut scuze după afirmația tendențioasă din luna mai. Două luni mai târziu, Charlamagne l-a încoronat pe Biden „Măgarul Zilei”, deoarece a zis că Trump este „primul președinte rasist al SUA”.

„Aș vrea ca Joe Biden să tacă pentru totdeauna”, a declarat Charlamagne, care a spus că o va vota mai degrabă pe potențiala vicepreședintă Kamala Harris, decât pe Biden.

Harris ar deveni primul vicepreședinte american femeie de culoare din istoria SUA.

Trump este susținut de vedete de culoare din hip hop, precum 50 Cent și Ice Cube, dar și de sportivi precum Denis Rodman, Mike Tyson și Floyd Maywather. De asemenea, artistul Kanye West a fost alături de Trump, înainte să candideze el însuși la președinția SUA.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult