8 ȘTIRI DE LA ORA 8. A început vaccinarea drive-thru în Capitală

Publicat: 29/04/2021, 08:23
Actualizat: 29/04/2021, 09:20

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru s-a deschis, joi, în Piața Constituției. Bucureștenii se vor putea vaccina anti-COVID-19, începând de joi, într-un centru drive-thru.

Primul centru de acest fel din Capitală s-a deschis joi, 29 aprilie, în Piața Constituției, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV).

Ordinul pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță poate fi emis

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă.

O ambarcațiune cu 24 de cadavre la bord a ajuns în Canare

O ambarcaţiune găsită în derivă marţi, în apropierea coastelor uneia din Insulele Canare, cu cadavrele a 24 de migranţi la bord, a ajuns miercuri pe Insula Tenerife.

“Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate într-o capelă”, a indicat Domingo Martin de la Crucea Roşie spaniolă.

Inițial, serviciile de salvare maritimă raportaseră un bilanţ cu 17 morţi. Numărătoarea efectuată odată cu sosirea bărcii în port a ridicat numărul celor decedați la 24, printre care doi minori.

Luni dimineață, un avion al forţelor aeriene spaniole a observat ambarcaţiunea, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro.

Ministrul Sănătăţii: Testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi posibilă cât de curând

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, miercuri, că forma finală a ordinului privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicată cât de curând.

“Avem planuri pentru creşterea capacităţii de testare. Astăzi am avut o întâlnire cu directorii din Ministerul Sănătăţii care sunt implicaţi în redactarea ordinului şi operaţionalizarea testării în farmacii. Discuţiile sunt avansate, suntem în etapa în care finalizăm procedurile de pregătire a personalului din farmacii, care va efectua activitatea de testare, urmând ca forma finală a ordinului să fie publicată cât de curând”, a spus Ioana Mihăilă, după şedinţa de Guvern.

Românii pot schimba în platformă centrul unde fac rapelul

De miercuri seara, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului.

De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat.

Ludovic Orban: ”Se va lua act de suspendările lui Alexe și Chirica în Biroul Politic”

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunţat miercuri, 28 aprilie, că, în prima şedinţă a Biroului Politic al PNL, se va lua act de suspendările lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid,

GÂNDUL LIVE. Adrian Marinescu: Vaccinul își arată efectul și la nivel individual / În momentul în care apare o tulpină nouă, ea apare peste tot

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre situația îngrijorătoare din India, dar și despre cei care încă cred că virusul a fost creat în laborator.

„Este probabil ca persoanele vaccinate să facă o formă ușoară. Există și posibilitatea să faci o formă mai severă, însă această este mică”, a declarat medicul.

Adrian Marinescu a vorbit despre situația alarmantă din India. „Acolo sunt niște particularități foarte clare. Știm că este o densitate enormă, că regulile de igienă sunt absolut precare, că nu au un sistem medical care să facă față puhoiului de infectări. E clar că acolo orice variantă virală poate să facă ravagii. Nu spun că trebuie să intrăm în panică sau că acea variantă se va răspândi, dar trebuie să rămânem în stand by. În momentul în care apare o tulpină nouă, ea ajunge peste tot. Vom vedea cât de ușor se transmite și daca este o variantă mai agresivă.”

Europarlamentar, despre taxa pentru viza de muncă: ”55 de euro aplicați la 100.000 de persoane înseamnă enorm. Banii se duc la bugetul Marii Britanii printr-o discriminare”

Acordul Comercial și de Cooperare între UE și Marea Britanie a generat nemulțumiri în rândul europarlamentarilor români. Alături de europarlamentarii din alte patru state, aceștia acuză Regatul Unit că aplică dublă măsură și o „decizia discriminatorie” în ceea ce privește taxele pentru vizele de muncă pentru cetățenii din cinci state membre ale UE.

”Românii nu sunt cetățeni de mâna a doua”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari