8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Tulpina indiană de Covid-19 este „îngrijorătoare și rezistentă la vaccinuri”. OMS: „Rămân multe cercetări de realizat cu privire la această variantă”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Tulpina indiană de Covid-19 este „îngrijorătoare și rezistentă la vaccinuri”. OMS: „Rămân multe cercetări de realizat cu privire la această variantă”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11/05/2021, 08:00
Actualizat: 11/05/2021, 08:08

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, luni, că a clasificat varianta virusului COVID-19 descoperită în India, B.1.617, drept „îngrijorătoare, în special pentru că este mai contagioasă, dar ar fi rezistentă și la vaccinurile împotriva noului coronavirus, relatează Mediafax, care citează Le Figaro.

Experţii OMS au precizat că mai multe detalii despre varianta indiană de Covid-19 vor fi publicate marţi în raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei ONU, dar rămân multe cercetări de realizat cu privire la această variantă, în special prin intermediul unei secvențieri sporite, „pentru a şti cât de mult circulă, dar şi gradul de severitate cu care atenuează eficacitatea vaccinurilor”.

Spectacole la București și Cluj, primele evenimente-test, cu peste 700 de oameni. Ministerul Culturii vrea ca în săli să intre doar persoane vaccinate. Cum sunt verificați spectatorii

Ministerul Culturii a anunțat, după decizia Guvernului de prelungire a stării de alertă și ridicarea unor restricții, organizarea primelor evenimente-test, la care pot participa în săli de spectacol sute de persoane, care să ocupe mai mult de 50% din locuri. Evenimentele pilot cu public vor fi organizate la București și Cluj, în perioada 14-16 mai.

Începe testarea COVID în farmacii. Anunțul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a aprobat, luni, testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat.

Ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste antigenice rapide a fost aprobată luni de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit documentului.

Astfel, farmaciile care doresc acest lucru vor putea testa cetățenii pentru depistarea COVID-19 după ce obțin un aviz temporar, în format electronic, de la DSP.

A fost prelungită starea de alertă. Ce restricții vor fi de joi până în 11 iunie. Liber la pelerinaje și concerte-test

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând din 13 mai și a ridicat unele restricții. Astfel, începând de joi, vor fi permise pelerinajele și procesiunile în afara localității de domiciliu, participarea la concerte, spectacole și evenimente sportive ”test sau pilot”, la care pot participa mai multe persoane, dacă sunt vaccinate, au test PCR sau antigen făcut ori dacă au fost infectate cu SARS-CoV-2 și sunt între zilele 15 și 90 de la confirmare.

Veste bună pentru pacienții cu probleme de vedere. S-a reluat transplantul de cornee la Spitalul de Oftalmologie București. Primul pacient operat este un bărbat de 77 ani

Spitalul de Urgențe Oftalmologice din București a reluat, luni, transplantul de cornee, după o lungă perioadă de suspendare.

Prelevarea de cornee, dar și a altor organe ce vor salva vieți, a fost făcută duminică, la Baia Mare, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, procedura fiind realizată de o echipă medicală de la Spitalul Fundeni.

Pacientul supus transplantului de cornee este un bărbat în vârstă de 77 de ani, iar echipa a fost formată din medicii Alina Gheorghe și Valentin Dinu, sub coordonarea profesorului dr. Călin Tătaru.

Campania de vaccinare anti-COVID-19. Aproape 100.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 99.460 de persoane.

Majoritatea persoanelor imunizate au primit doze de vaccin Pfizer, fiind vaccinate 81.863 de oameni, dintre aceștia 38.096 primind prima doză, iar 43.757 priminddoza de rapel. De asemenea, 8.242 de persoane au fost vaccinate cu serul dezvoltat de AstraZeneca, 422 primind prima doză iar 7.820 doza de rapel.

Totodată, au fost vaccinate cu prima doză din vaccinul Moderna 2.609 de persoane din totalul de 7.612, restul de 5.003 primind doza de rapel. Cu vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, au fost imunizate 1.743.

Când scapă Bucureștiul de noi restricții. Prefectul Capitalei a anunțat condițiile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat faptul că pot fi implementate noi măsuri de relaxare doar după ce trec 48 de ore de la scăderea incidenței cazurilor COVID-19 sub 1,5 la mia de locuitori.

În cursul zilei de luni, 10 mai, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Capitală a ajuns la 1,59 de cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

În ultima perioada, incidența cazurilor COVID-19 a intrat pe o pantă descentă în București iar treptat au fost implementate noi măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare din Capitală ar putea fi decise joi.

Horoscopul zilei de 11 mai 2021. Lună Nouă în zodia Taur

Horoscopul zilei de 11 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi se formează Lună Nouă în zodia Taur, un eveniment astrologic remarcabil care aduce ocazia deschiderii unor noi capitole în viața noastră, în special fiind vorba de oportunități și începuturi care au legătură cu planul sentimental și planul financiar.

Luna Nouă din zodia Taur se va resimți puternic în următoarele două săptămâni, iar impactul său va continua până în toamnă, atunci când va fi momentul de Lună Plină în Taur și vom culege roadele a ceea ce am plantat acum.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Marea greșeală pe care o fac românii în Săptămâna Mare. Este complet interzis înainte de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei