Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”

Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”
Publicat: 23/05/2021, 11:11
Actualizat: 23/05/2021, 11:15

În lupta împotriva răspândirii coronavirusului, Moderna încearcă, de asemenea, să se poziționeze asupra vaccinării adolescenților. Pentru aceasta, compania americană de biotehnologie Moderna va depune „la începutul lunii iunie” o cerere de autorizație de introducere pe piață, în Uniunea Europeană, pentru vaccinul anti-COVID, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor fi primit o primă doză”, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să vizați adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”.

În prezent, numai vaccinul de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa; Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani și a obținut-o deja în Statele Unite.

„Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus ”, a explicat Stéphane Bancel, care se ocupă de biotehnologie din 2011, în Journal du dimanche.

Riscul celui de-al patrulea val

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor primi o primă doză”, Stéphane Bancel, CEO al Moderna, consideră că „va fi apoi foarte rapid să se adreseze adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”

De săptămâna viitoare, vaccinul va fi utilizat în Franța în afara centrelor de vaccinare, de către medici și farmaciști. Un pas în plus către accesibilitatea vaccinurilor și „imunitatea de grup”, a asigurat el, adăugând că a comunicat în mod regulat cu oficialii francezi, „în special cu președintele Macron” cu privire la situația sănătății.

De asemenea, Moderna testează în prezent eficacitatea a trei diferite tulpini – tulpina Wuhan, tulpina sud-africană și un amestec al celor două- împotriva a patru variante ale coronavirusului, studii pentru care se așteaptă primele rezultate la începutul lunii iunie, înainte de a fi în continuare testele umane.  cu scopul de a „furniza datele agențiilor de reglementare în august, pentru aprobare în septembrie”.

Variantele cresc „nivelul amenințării”

În total, Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate celor patru miliarde prezise de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”. Prin urmare, problema nu se referă la cantitățile de vaccin, ci mai degrabă la variantele care cresc „nivelul de amenințare”. Prin urmare, Stéphane Bancel recomandă „vaccinarea cu o a treia doză pentru toți cei expuși riscului de la sfârșitul verii, în special rezidenții căminelor de bătrâni”. Potrivit acestuia, este important să anticipăm, deoarece „două-trei luni de întârziere ar duce la numeroase spitalizări și decese”.

În ceea ce privește averea sa personală, care a crescut la peste cinci miliarde de dolari conform Forbes în timpul pandemiei din cauza acțiunilor sale la Moderna, Stéphane Bancel a asigurat finanțarea multor asociații datorită unei fundații create împreună cu soția sa: „Suntem hotărâți să oferim întreaga avere și să crească această fundație, numită Campioni ai iubirii ”.

Citește și: Producția vaccinurilor COVID-19 a generat noi miliardari pharma. Cine se află în fruntea listei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice