Românii au triplat numărul rezervărilor pentru Bulgaria, după ridicarea restricțiilor. Unele reduceri pot ajunge și la 50%

Românii au triplat numărul rezervărilor pentru Bulgaria, după ridicarea restricțiilor. Unele reduceri pot ajunge și la 50%
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 31/05/2021, 11:49
Actualizat: 31/05/2021, 11:52

Românii preferă, din ce în ce mai mult, vacanțele în Bulgaria, iar numărul rezervărilor pentru țara vecină s-a triplat după eliminarea restricțiilor, potrivit unui studiu citat de Mediafax. Iar bulgarii îi așteaptă și cu reduceri de până la 50%.

Mai mult, potrivit unui comunicat al Travel Planner, cetățenii români vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie, conform unui ordin al ministrului sănătății din Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Și, datorită faptului că Bulgaria este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricție.

„Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde și mai ales după ce bulgarii au anunțat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniței în afară de actul de identitate, cererea și interesul s-au triplat. Cele mai solicitate stațiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena și Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanțiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne așteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Reducerile ajung și la 50%, pe litoralul bulgăresc

Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiștii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte țări din Europa occidentală și oferă reduceri mari ca să atragă turiștii români.

De exemplu, în această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în luna iunie.

Consultanții companiei susțin că dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la zece luni înainte, acum totul se reduce la doar trei sau patru luni.

Această nouă abordare are, însă, consecințe asupra personalului și asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp și de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede și este posibil ca totul să se reflecte chiar și în calitatea serviciilor oferite”, se arată în comunicat.

Totodată, pentru sezonul de vară 2021, în general, serviciile oferite de către toate destinațiile pot suferi, în unele cazuri, o ușoară scădere, din cauză că hotelierii vor fi nevoiti să își ajusteze, în ultimul moment, o parte din servicii în functie de gradul de ocupare.

Cu toate acestea, unele hoteluri își vor păstra serviciile bune, iar consultanții de turism chiar recomandă resorturile de 4 și 5 stele.

„Este foarte posibil ca anumite condiții de călătorie să fie dinamice și să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenție de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea și cu update-ul în timp util. Este posibil ca în vârf de sezon agențiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiștilor să rezerve online, preferabil din timp și să fie înțelegători cu situația actuală”, se mai arată în comunicat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?