Ministrul grec al Turismului: „Cred că problemele din vămi se vor rezolva. Vrem ca fiecare turist român să se întoarcă acasă în siguranță”

Ministrul grec al Turismului: „Cred că problemele din vămi se vor rezolva. Vrem ca fiecare turist român să se întoarcă acasă în siguranță”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/07/2021, 14:03

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a declarat marți că este încrezător că timpii de așteptare dintre Bulgaria și Grecia vor scădea după ce toate punctele de frontieră dintre cele două țări vor fi redeschise, de la 1 iulie.

Declarația acestuia a fost făcută în cadrul unui infotrip organizat de Organizația Națională de Turism a Greciei și agenția de turism Paralela 45, informează Agerpres.

„Am mărit numărul de benzi de intrare în Grecia prin Promahonas, pentru că acest punct vamal va fi întotdeauna una dintre cele mai mari porţi de intrare în Grecia. Aveam până acum două benzi de intrare şi una de ieşire. Una peste alta, credem că majoritatea problemelor se vor rezolva. Desigur, dacă vor mai fi probleme vom fi acolo pentru a încerca să le rezolvăm”, a declarat ministrul grec.

El a mai spus că odată cu redeschiderea celorlalte puncte de trecere a frontierei dintre Grecia și Bulgaria, traficul se va împărți, evitându-se, astfel, cozile.

„Am făcut multe schimbări acum de la începutul lunii iulie, de la 1 iulie. Am deschis toate punctele de frontieră, înainte doar câteva erau deschise, Nimfaea, Makaza, Exohi şi Promachonas, dar acum sunt toate deschise. Asta va împărţi traficul, va face ca traficul să fie mai lejer fiind împărţit în mai multe puncte de frontieră. În al doilea rând, sunt deschise 24 de ore, nu mai există programul de la 7:00 la 23:00 şi asta le va permite oamenilor să vină inclusiv noaptea, dimineaţa în zori, sau la sfârşitul unei zile”, a mai spus oficialul grec.

Haris Theoharis: „Vrem să ne asigurăm că fiecare turist român se întoarce acasă în siguranţă”

Totodată, ministrul grec al Turismului a mai spus că se așteaptă ca numărul de turiști români care vor merge în țara sa anul acesta să fie mai mare decât cel din 2020.

Mai mult, acesta spune că își dorește ca fiecare dintre turiștii români să se întoarcă în siguranță acasă, în contextul pandemiei.

„România se va situa mult mai bine anul acesta în clasamentul turiştilor străini faţă de alte ţări. Cu siguranţă situaţia va fi mai bună decât anul trecut. Dar ceea ce este important anul acesta nu sunt cifrele. Nu facem asta, nu am redeschis turismul pentru a avea un beneficiu economic, noi credem că singura modalitate de a ne întoarce la normalitate este, de asemenea, prin intermediul turismului. Prin multe alte căi diferite, dar şi prin intermediul turismului. Pentru că toţi am trecut printr-o perioadă foarte stresantă, dificilă şi turismul ne poate oferi din nou acest echilibru în viaţa noastră. Acest tip de servicii pe care simţim că trebuie să le oferim restului lumii vrem să îl dăm la un nivel calitativ şi de siguranţă, aşa cum se cere. Aşadar, vrem să ne asigurăm că fiecare turist român care vine în Grecia se întoarce acasă în siguranţă şi acesta este cel mai important lucru pentru noi”, a spus ministrul.

El a precizat că România este una dintre cele mai importante ţări balcanice pentru sectorul turistic grecesc şi că se observă o creştere a numărului de vizitatori români care preferă călătoriile cu avionul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani