Florin Cîțu despre restructurarea anunțată de Claudiu Năsui la ministerul Economiei: Nu vor exista concedieri

Publicat: 14/07/2021, 16:03

Premierul Florin Cîţu a afirmat într-un briefing de presă organizat după ședința de Guvern de miercuri, că restructurarea anunţată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, se va rezuma la comasarea unor direcţii, precizând că nu este vorba de concedieri. Şeful Executivului a adăugat că au fost create prea multe direcţii generale în perioada guvernării PSD.

Declarațiile premierului vin ca precizări la afirmațiile făcute, tot miercuri, de Claudiu Năsui, care a anunţat miercuri reorganizarea Ministerului Economiei. El spune că vor fi reduse 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie. Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, se are în vedere reducerea numărului maxim de posturi aprobat de la 839 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 123 reţeaua economică externă la 584 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 83 reţeaua economică externă.

Florin Cîțu: Nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. Este mai complicat. Eu vă spun că reorganizarea în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă avea cunoştinţă despre restructurările anunţate de ministrul Economiei.

Claudiu Năsui: „Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei”

Ministrul Economiei Claudiu Năsui susține că instituția este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere: „Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”.

„De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă”, susţine ministrul Economiei.

Prin această reorganizare vor fi reduse funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea, a mai spus el.

În luna iunie 2021, Claudiu Năsui anunța că a desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială.

Cîțu a respins informațiile potrivit cărora primarii care au venit la Guvern în ultimele zile ar fi „cumpărați”

Premierul Florin Cîțu a respins miercuri, la briefingul de presă, informațiile potrivit cărora primarii care au venit la Guvern în ultimele zile ar fi „cumpărați” de premier, candidat la șefia PNL, cu fonduri de la rectificarea bugetară.

„O acuzatie fara sens, o resping imediat fara dubiu (…) Faptul ca PSD a tinut Romania nedezvoltata…ieri am aflat de la primarii din Teleorman ca nu sunt legate la gaze niciuna din localitati, au drumuri de pamant, Romania a fost lasat in urma. Si cel mai bine stiu Romania cei alesi sa schimbe Romania (…) Mai multa democratie ca in avest Guvern nu a existat”, a spus Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii