Florin Cîțu despre restructurarea anunțată de Claudiu Năsui la ministerul Economiei: Nu vor exista concedieri

Publicat: 14/07/2021, 16:03

Premierul Florin Cîţu a afirmat într-un briefing de presă organizat după ședința de Guvern de miercuri, că restructurarea anunţată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, se va rezuma la comasarea unor direcţii, precizând că nu este vorba de concedieri. Şeful Executivului a adăugat că au fost create prea multe direcţii generale în perioada guvernării PSD.

Declarațiile premierului vin ca precizări la afirmațiile făcute, tot miercuri, de Claudiu Năsui, care a anunţat miercuri reorganizarea Ministerului Economiei. El spune că vor fi reduse 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie. Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, se are în vedere reducerea numărului maxim de posturi aprobat de la 839 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 123 reţeaua economică externă la 584 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 83 reţeaua economică externă.

Florin Cîțu: Nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. Este mai complicat. Eu vă spun că reorganizarea în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă avea cunoştinţă despre restructurările anunţate de ministrul Economiei.

Claudiu Năsui: „Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei”

Ministrul Economiei Claudiu Năsui susține că instituția este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere: „Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”.

„De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă”, susţine ministrul Economiei.

Prin această reorganizare vor fi reduse funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea, a mai spus el.

În luna iunie 2021, Claudiu Năsui anunța că a desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială.

Cîțu a respins informațiile potrivit cărora primarii care au venit la Guvern în ultimele zile ar fi „cumpărați”

Premierul Florin Cîțu a respins miercuri, la briefingul de presă, informațiile potrivit cărora primarii care au venit la Guvern în ultimele zile ar fi „cumpărați” de premier, candidat la șefia PNL, cu fonduri de la rectificarea bugetară.

„O acuzatie fara sens, o resping imediat fara dubiu (…) Faptul ca PSD a tinut Romania nedezvoltata…ieri am aflat de la primarii din Teleorman ca nu sunt legate la gaze niciuna din localitati, au drumuri de pamant, Romania a fost lasat in urma. Si cel mai bine stiu Romania cei alesi sa schimbe Romania (…) Mai multa democratie ca in avest Guvern nu a existat”, a spus Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția