Florin Cîțu, prima ședință cu liderii USR PLUS, după dezvăluirile din trecutul lui. Stelian Ion: „Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit”

Florin Cîțu, prima ședință cu liderii USR PLUS, după dezvăluirile din trecutul lui. Stelian Ion: „Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit”
Premierul Florin Cîțu / Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 16/08/2021, 12:51

Liderii Coaliției de Guvernare se întâlnesc luni în prima ședință după valul de controverse din spațiul public declanșate de dezvăluirile privind arestarea lui Florin Cîțu în SUA, acum 20 de ani. Printre cei care au comentat implicațiile se numără și Stelian Ion, ministru al Justiției, care consideră că aceste informații, confirmate de precmie, afectează toată echipa care formează în prezent Guvernului, precizând că niciun membru al Executivului nu e de neînlocuit.

Şedinţa liderilor Coaliţiei de guvernare are loc luni, de la ora 17.00, la Palatul Victoria și este prima întâlnire oficială între liderii Puterii după apariţia informaţiilor despre mai multe momente controversate din trecutul premierului.

Stelain Ion, ministrul Justiției, a făcut comentarii cu privire la implicațiile politice ale informațiilor apărute în spațiul public privind arestarea lui Florin Cîțu, în SUA, în urmă cu 20 de ani, fapt confirmat de șeful Executivului, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

„O chestiune foarte serioasă, care ţine de credibilitatea Guvernului”

„Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Dar nu suntem acolo. Îmi doresc foarte mult să ne sprijinim unii pe alţii, să avem puterea, răbdarea să ne şi ascultăm, să ascultăm acele argumente, să nu ne năpustim aşa, fără să ascultăm toate argumentele, pentru că e o chestiune foarte serioasă, care ţine de credibilitatea Guvernului, de credibilitatea României. (..) Ceea ce iese în spaţiul public despre oricare dintre noi, din echipa guvernamentală, afectează toată echipa”, a declarat Stelian Ion, la Digi24, citat de Adevărul.

Informațiile au fost confirmate miercurea trecută de premier, care a spus că a fost vorba de o contravenție, pentru care a plătit o amendă mare. Întrebat dacă au fost informați președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, înainte de a fi propus în înalte funcții publice, precum cea de ministru al Finanțelor, în legătură cu această situația, Florin Cîțu a răspuns, după ce a râs, că este o contravenție și că a mai plătit și în România amenzi de circulație.

Ludovic Orban, liderul PNL, și contracandidatul lui Florin Cîțu la alegerile pentru funcția de președinte al partidului, i-a cerut recent să iasă public pentru a-și cere scuze românilor pentru că „nu a avut curajul și onestitatea” de a-i informa despre evenimentele din SUA, scuze care ar trebui să ii fie adresate și lui.

Declarația lui Stelian Ion, ales pe listele USR, vine după ce, în ultimele zile Florin Cîțu a fost criticat de numeroși lideri ai USR-PLUS pentru că a ascuns condamnarea de acum 20 de ani, iar principalul partid din opoziţie, PSD, i-a cerut demisia.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern