Florin Cîțu confirmă că a stat în închisoare în SUA. „Am făcut o greșeală, acum 20 de ani” (VIDEO)

Publicat: 11/08/2021, 13:10
Actualizat: 11/08/2021, 18:15

Premierul Florin Cîțu a confirmat că a stat în închisoare în Statele Unite ale Americii. Declarația a fost făcută la finalul ședinței de Guvern de miercuri, la întrebările jurnaliștilor, privind dezvăluirile din presă, privind o contravenție de acum 20 de ani, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Premierul a confirmat  evenimentul care a avut loc acum 20 de ani. „În spațiul public au apărut informații potrivit cărora în anul 2000 ați fi fost închis două zile pentru că ați fi sondus sub influența drogurilor sau alcoolului, vă rog să ne spuneți dacă sunt adevărate aceste informații”, a fost întrebarea unui jurnalist.

Potrivit informațiilor publicației Flux24, un document din martie 2000 indică faptul că actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat două zile în SUA, pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor.

„Am plătit foarte scump, a trebuit să îmi vând și mașina atunci ”

„Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI (Drivind under influence – condus sub influența alcoolului/drogurilor), este vorba de condus sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare”, a recunoscut premierul. Potrivit Flux24, aceasta a fost de 1.000 de dolari americani.

Premierul s-a declarat intrigat de faptul că această greșeală, cu care nu se mândrește, a apărut în spațiul public în timpul campaniei interne a PNL. Florin Cîțu candidează pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, la fel ca și actualul lider, Ludovic Orban, iar alegerile au loc în 25 septembrie.

„Este contravenție, am făcut o greșeală, acum 20 de ani. E interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD nu a apărut aceast informație, apare aum, în competiția internă din PNL”, a spus premierul.

„Eu am condus, a fost o greșeală, repet. Am condus, am plătit foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos, dar asta este. A fost un eveniment d eacum 20 de ani de zile. Vă dați seama că nu e un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost”, a detaliat apoi.

Potrivit CV-ului postat pe site-un Guvernului, între anii 1999 și 2002, Florin Cîțu urma un program doctoral în Statele Unite ale Americii, la Universitatea de stat din Iowa, privind politica monetară, macroeconomie, econometrie.

Întrebat dacă au fost informați președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, înaainte de a f propus în înalte funcții publice, precum cea de ministru al Finanțelor, în legătură cu această situația, Florin Cîțu a răspuns, după ce a râs, că este o contravenție și că a mai plătit și în România amenzi de circulație.

Premierul a detaliat în cadrul briefing-ului proiectele aprobate sau analizate în primă lectură în ședința de Guvern. Printre proiectle discutate în primă lectură este proiect de OUG pentru aprobarea programului național de investiții Anghel Saligny, a spus premierul, destinat proiectelor de dezvoltare de drumuri, canalizare și apă, cu un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minim șase ani de zile.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Acești români se vor îmbogăți luna viitoare! Zodia care va da lovitura la Loto 6/49...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
O fetiță de doi ani pierdută într-o pădure din SUA a fost găsită dormind alături...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar! E știrea momentului
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Pensia minimă va crește cu aproximativ 150 de lei. Toate pensiile vor fi recalculate în...
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Cine este, de fapt, cerșetoarea din imagine. A fost o actriță cunoscută, dar acum trăiește...
Material EXTRATERESTRU a ajuns pe Pământ duminică, 24 septembrie! Este o ZI ISTORICĂ
S-A PRĂPĂDIT! Șoc în România. IOANA TUFARU...
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Un bărbat a descoperit în noua lui casă o piatră bizară, pe care a folosit-o...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...