Medicul Gabriel Diaconu: ”Dacă faci COVID-19, ai o şansă din cinci că te va omorî”

Medicul Gabriel Diaconu: ”Dacă faci COVID-19, ai o şansă din cinci că te va omorî”
Psihiatrul Gabriel Diaconu. Foto: Facebook
Publicat: 06/10/2021, 17:42
Actualizat: 06/10/2021, 18:58

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu face un apel către populație pentru a se vaccina și ca aceasta să se încreadă în acțiunile medicilor care ”muncesc zi lumină în spitale” . ”Vezi tu pe careva dintre toţi amărâţii ăştia, că e Simion, că e Târziu, că e Şoşoacă, Georgescu sau mai ştiu eu cine, să-ţi facă vreun bine când ai să fii bolnav?”, spune Diaconu.

Mai mult, acesta spune că medicul, în această perioadă, este arătat cu degetul, însă tot medicul este cel la care oamenii apelează când se află în situații în care au nevoie de ajutor. Medicul lansează un avertisment și spune că, în lipsa vaccinării și accesului la servicii medicale, ”unul nu va rămâne neîmbolnăvit. Că e acum, la grămadă, când valul se rostogoleşte peste tot, că e mai târziu, când transmiterea va reveni, sporadic”.

„Când vine vorba de vaccinare, spurcă în stânga şi în dreapta, înjură, acuză, arată cu degetul, batjocoresc, fac de ocară pe oricine se nimereşte. Doctor să fie. Dacă e cu imagine publică, şi mai bine. Dar după aceea se mai întâmplă ceva. Direct, sau prin interpuşi, când cuţitul vine spre os. Când el, sau ea, sau cineva din familie se îmbolnăveşte, dacă situaţia devine rapid serioasă, încep cu rugăminţi: poţi te rog să-mi faci rost de (medicamentul X sau Y, unele dovedite că au un minim efect în COVID, altele dimpotrivă). Sau, cutărică icsulescu e internat la spital, nu ştim nimic despre el, te poţi te rog interesa? Sau dacă are tot ce-i trebuie, dacă se ocupă medicii de el. Dacă se ocupă medicii de el. Atenţie: dacă se ocupă medicii de el. Numim asta, în psihologie, clivaj. Numim asta, în psihologie, disonanţă cognitivă. Mie mi se rupe sufletul. Nici loc să mă enervez nu mai am. E deja de largă răspândire că oamenii şi-au pierdut uzul raţiunii. Că sunt copleşiţi de spaime deja adânc înfipte în suflet. Frică, frică, frică peste tot şi n-ai cui să te întorci. N-ar trebui să fie aşa. Dar aşa arată câmpul de luptă, când n-ai minte, şi puţina de-o ai deja s-a tulburat. Care sunt riscurile Să vă fie foarte clar. Unul nu va rămâne neîmbolnăvit. Că e acum, la grămadă, când valul se rostogoleşte peste tot, că e mai târziu, când transmiterea va reveni, sporadic. Unul nu va rămâne neîmbolnăvit. E legea firii”, spune medicul.

Medicul psihiatru subliniază că mesajele antivacciniste nu vor fi de folos pacienților în momentele când se vor lupta cu virusul, menționându-i pe George Simion, Claudiu Târziu și Diana Șoșoacă.

”Nu-ţi arunca zilele atât de uşor, pentru că cineva a zis la televizor că boală nu există, vaccinul e otravă şi doctorii duşmani”, spune medicul psihiatru.

„Şi-acum suntem aici. Degeaba ne rugaţi. Degeaba mă rugaţi. Sunt mulţi oameni pe care îi pot suna, mai în toate judeţele. Dar ştiu, dacă sun, ce-au să-mi spună: e plin. Totul plin. Nu mai putem face faţă. Aşa că bagă bine la cap: încă mai ai timp. Prea puţin, dar mai e. Vaccinează-te azi. Că dacă te vaccinezi azi, măcar că e prima doză, măcar că e mono-doza, tot ai să fii un pic protejat. Altfel, următoarele săptămâni până faci imunitate după vaccin, minim 3 – 4 la număr, vulnerabil tot eşti. Lasă internetul la o parte. Lasă fricile la o parte. Vezi-ţi de tine. Sau vezi-ţi de ai tăi, dacă sunt îndărătnici şi refuză să o facă. Tu chiar crezi că toate ameninţările pe care le primim noi, medicii care încurajăm vaccinarea, sunt de la oameni de bine care-ţi vor ţie binele? Dar cu ce te apără oamenii ăia, de fapt? Cum crezi tu c-au să te poată ajuta când ai să faci febră, când ai să tuşeşti, când ai să-ţi pierzi suflul? Vezi tu pe careva dintre toţi amărâţii ăştia, că e Simion, că e Târziu, că e Şoşoacă, Georgescu sau mai ştiu eu cine, să-ţi facă vreun bine când ai să fii bolnav? Vezi tu vreun popă anti-vaccinist să-ţi deschidă poarta către alt destin decât spre viaţa de apoi? Noi în genunchi te rugăm: fie-ţi milă de tine, de viaţa ta, de viaţa copiilor tăi şi-a părinţilor tăi. (…) Uită-te atent la doctorii duşmani, că muncesc zi lumină în spitale cu oameni ca tine, şi e al naibii de greu. Încă mai îndrăznim să batem la poarta conştiinţei tale. E deja cam târziu. Nu crezi?“, adaugă medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit