Un transportor blindat al Armatei Române a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri din Germania. Ce au descoperit militarii la verificarea tehnică

Un transportor blindat al Armatei Române a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri din Germania. Ce au descoperit militarii la verificarea tehnică
Transportor blindat tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, imagine din teatrul de operații dim Irak / Sursa: MApN
Publicat: 13/10/2021, 15:50
Actualizat: 13/10/2021, 15:52

O coloană de transportoare blindate ale Armatei Române, care participau la un exervicțiu multinațional în Germania, a fost oprită de poliștiștii rutieri pe o arteră din Germania, după ce ar fi văzut scurgeri de lichid, a informat, miercuri, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” – care a participat la exercițiului multinațional „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania – însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid, a a transmis MApN.

Potrivit instituției, verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei).

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, a anunțat MApN.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului.

Astfel, pentru a preveni asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții.

11 misiuni în teatre străine

Detaşamentul Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, din Bistrița, a fost desemnat să participe la exerciţiul multinaţional „ Green Griffin 21”, iar la finalului lunii septembrie, Forțele Terestre Romîne anunțau, pe Facebook, că a început în forţă instrucţia în poligonul Klietz din Germania.

Militarii bistriţeni au desfăşurat  o serie de exerciţii într-un scenariu tactic complex, care include acţiuni ale unor detaşamente de forţe terestre, forţe aeriene şi forţe speciale, iar prezenţa militarilor români, alături de parteneri din Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii, în cadrul acestor acţiuni este destinată să crească nivelul de interoperabilitate şi totodată să armonizeze procedurile proprii cu cele ale altor armate NATO, potrivit sursei citate.

Batalionul 812 Infanterie a fost înfiinţat în 1 martie 1995, la Dej. Începând cu 1 august 1995, a fost dislocat la Bistriţa. De la înfiinţare şi până în prezent, unitatea a îndeplinit 11 misiuni în teatrele de operaţii din Angola, Kosovo, Irak şi Afganistan.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii