Kostas Passaris a încercat să scape din Penitenciarul Arad. Anchetatorii români îl suspectează pe grec de un nou plan diabolic

Kostas Passaris a încercat să scape din Penitenciarul Arad. Anchetatorii români îl suspectează pe grec de un nou plan diabolic
Kostas Passaris a fost prins de polițiștii români în mai puțin de 72 de ore de la comiterea dublului asasinat
Publicat: 15/10/2021, 17:32
Actualizat: 12/10/2022, 13:54

Magistrații Tribunalului Arad au respins, joi, cererea de eliberare condiționată făcută ucigașul grec Kostas Passaris, condamnat la închisoare pe viață pentru dublul asasinat comis în București, la sfârșitul lui noiembrie 2001. Dacă ar fi fost eliberat, ucigașul grec ar fi fost transferat în țara natală, unde îl așteaptă nu mai puțin de patru condamnări la închisoare pe viață, la care se adaugă alţi 49 de ani de detenție pentru crime, tentative de omor şi jafuri armate. Anchetatorilor români care l-au cunoscut pe Passaris cred că acesta își dorește să revină acasă pentru a încerca o nouă evadare, în condițiile în care, până acum, a scăpat de două ori din penitenciarele elene. 

Supranumit și „Fiara din Balcani”, Konstantinos Passaris a fost condamnat, în România, la închisoare pe viață, după ce, la data de 25 noiembrie 2001, a ucis cu sânge rece doi angajați ai unei case de schimb din centrul Capitalei ca să-i arate unei prostituate cât de ușor poate face rost de bani.

Grecul a fost dificil de prins, mai ales că evenimentele au avut loc acum 20 de ani, când tehnologia de care beneficiază astăzi polițiștii nu exista. Nici acțiunea de capturare a grecului nu a fost una ușoară, mai ales că acesta era înarmat până în dinți și dispus să tragă fără nicio reținere.

În Grecia ucisese deja doi polițiști, cu ocazia celei de-a doua evadări, iar pe alții îi rănise cu o armă automată de tip UZI pentru a scăpa dintr-o încercuire.

În același timp, criminalul avea și trei victime în rândul civililor, dintre care doi fuseseră uciși în timpul jafurilor armate, iar a treia era o prostituată de origine bulgară, în vârstă de 22 de ani, pe care o omorâse doar pentru că bănuia că l-ar putea da în vileag.

Ajuns în penitenciarele Românești, criminalul a stat o lungă perioadă la izolare și era scos la aer, singur, cu lanțuri la mâini și la picioare. După o lungă perioadă petrecută la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, Passaris a fost transferat la Arad, unde a încercat să-i convingă autoritățile că a apucat-o pe calea credinței și este acum un om cu frica lui Dumnezeu. De altfel, Passaris a și fost vizitat de un călugăr grec, care a devenit duhovnicul său.

Deținutul, obligat să plătească cheltuieli de judecată

Pentru că potrivit legislației românești condamnații pe viață pot fi eliberați condiționat după 20 de ani de detenție, dacă întrunesc mai multe condiții, deținutul grec a solicitat deja, la Tribunalul Arad, să fie lăsat să plece.

Cererea i-a fost, însă, respinsă ca inadmisibilă, iat deținutul a fost obligat să plătească 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În același timp, statul îi va plăti lui Passaris avocatul din oficiu, care va primi suma de 313 lei.

Surse din rândul polițiștilor care au participat la prinderea grecului, în mai puțin de 72 de ore la comiterea atacului de la casa de schimb, au declarat, pentru Gândul, că după părerea lor acesta ar plănui o nouă evadare.

Anchetatorii au spus că, în mod normal, ucigașul nu ar avea motive să-și dorească să plece în Grecia, în condițiile în care acolo a ucis cinci persoane, dintre care doi polițiști pe care i-a împușcat în timpul celei de-a doua evadări. Avea arma de la un deținutul de origine română, Paul Popa, considerat unul dintre cei mai periculoși români.

De aceea, s-a speculat că polițiștii greci îl așteaptă de temutul bandit ca să-și răzbune colegii. De aceea, anchetatorii români cred că singurul motiv pentru care condamnatul ar vrea să ajungă din nou acasă este pentru că speră că va putea să evadeze pentru a treia oară.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice