Ministrul rus de Externe a descoperit ”vinovații” în criza migranților: ”Provine din politica pe care țările NATO și UE o duc în Orientul Mijlociu și Africa de Nord de ani de zile”

Ministrul rus de Externe a descoperit ”vinovații” în criza migranților: ”Provine din politica pe care țările NATO și UE o duc în Orientul Mijlociu și Africa de Nord de ani de zile”
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / FOTO – Profimedia
Publicat: 10/11/2021, 13:08
Actualizat: 10/11/2021, 18:03

Serghei Lavrov – ministrul rus de Externe – este convins că această criză a migranților care ridică numeroase semne de întrebare și îngrijorează are ca origine doar ”politica dusă de NATO și de țările UE” de-a lungul timpului.

Înaltul oficial rus a mai precizat că există un ”dublu standard” al UE în abordarea crizei, solicitând ca Belarusul să fie ajutat financiar, la nivelul Uniunii Europene, pentru a depăși situația îngrijorătoare.

Declarațiile lui Serghei Lavrov survin în contextul în care premierul Poloniei – Mateusz Morawiecki – a acuzat, deschis, Rusia că ”orchestrează” criza migranților de la granița cu Belarus, transmițând că această acțiune este pusă la cale de ”creierul” de la Moscova.

”Această criză provine din politica pe care țările NATO și UE o duc în Orientul Mijlociu și Africa de Nord de ani de zile, încercând să le impună o viață mai bună și viziunea occidentală a democrației. (…) Irakul, Libia și Siria au fost victimele acestei politici. Aceste acțiuni nesăbuite au generat fluxuri fără precedent de refugiați. Așa că, în timp ce facem orice pași, este necesar să ne amintim de unde provine totul și cine este vinovat pentru asta”, a declarat Serghei Lavrov.

”Acești oameni nu vor să rămână în Belarus sau Turcia, vor să meargă în Europa”

Potrivit lui Serghei Lavrov, citat de agenția TASS, UE ar trebuie să ajute financiar Belarusul, în criza migranților, așa cum s-a întâmplat în cazul Turciei, atunci când refugiații ajungeau în Europa trecând prin această țară.

Responsabilitatea pentru soluționarea rapidă a acestei crize revine doar celor ”care au creat condițiile pentru izbucnirea acestei crize”, a mai spus oficialul rus, solicitând ca situația să fie rezolvată pe baza legilor dreptului internațional.

”Cred că orice soluție la această problemă trebuie să se bazeze pe respectarea deplină a principiilor dreptului internațional. De ce nu pot ajuta Belarus în acest fel? Belarus are, de asemenea, nevoie de bani pentru a asigura condiții normale pentru refugiați. Acești oameni nu vor să rămână în Belarus sau Turcia, vor să meargă în Europa, care a făcut reclamă stilurilor sale de viață de ani de zile”, a mai spus Serghei Lavrov.

Mateusz Morawiecki: ”Frontiera poloneză nu este doar o linie pe o hartă, ea este sacră”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris și pe Facebook că ”frontiera poloneză nu este doar o linie pe o hartă, ea este sacră şi pentru ea a fost vărsat sânge polonez”, iar NATO a calificat ”inacceptabilă” încercarea Belarusului de a folosi migranții pentru a pune presiune pe Uniunea Europeană. (mai multe detalii AICI)

Polonia și-a întărit granița cu Belarus cu mai mulți polițiști, la o zi după ce grupuri de refugiați au încercat să pătrundă printr-un gard de sârmă ghimpată. Mii de migranți și refugiați rămân la frontiera de est a Poloniei, chiar în pragul Uniunii Europene.

Potrivit estimărilor poliției de frontieră poloneze, există între 2.000 și 4.000 de persoane în apropierea graniței Poloniei care încearcă să treacă în Uniunea Europeană.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×