Expulzarea lui Novak Djokovic. Partidul Laburist din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: ”A devenit ridicol pe plan mondial”

Expulzarea lui Novak Djokovic. Partidul Laburist din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: ”A devenit ridicol pe plan mondial”
Novak Djokovic | Foto - Profimedia Images

Scandalul creat în jurul expulzării din Australia a lui Novak Djokovic, numărul 1 ATP, este departe de a fi încheiat. Reprezentanții Partidului Laburist din Australia – aflat în opoziție – solicită demisia premierului Scott Morrison, considerând că o astfel de decizie l-a ”umplut de ridicol”.

Novak Djokovic a părăsit, duminică, Australia după decizia de expulzare luată de guvernul australian luată din cauză că jucătorul de tenis nu este vaccinat anti-COVID. Potrivit agenţiei Reuters, Novak Djokovici a plecat din Australia la bordul unui avion care urma să ajungă în Dubai.

Partidul Laburist din Australia a transmis, fără menajamente, că premierul Scott Morisson a gestionat greșit acest caz ”Djokovic” și, astfel, ar fi furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”.

”Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi Guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, a declarat Kristina Keneally, membru a Parlamentului australian şi ministru de Interne al ”guvernului din umbră”, pregătit de opoziţie.

”De ce i-a acordat Guvernul australian viză, iniţial, pentru a veni în Australia?”

Kristina Keneally contrazice afirmațiile conform cărora prezența lui Djokovic ar fi alimentat sentimente antivaccinare, având în vedere poziția exprimată de el, anterior.

Mai mult, politicianul australian se întreabă, nu neapărat retoric, de ce i-a fost, totuși, acordată viza de intrare în țară lui Novak Djokovic, încheind prin a spune că este vorba despre un ”eșec al competenței Guvernului Morisson”, iar acesta ar trebui să demisioneze.

”Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovic trebuie anulată deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea este următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză iniţial pentru a veni în Australia? Această mizerie nu este un eşec al legilor noastre, este un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece”, a concluzionat Kristina Keneally.

Președintele Serbiei: ”Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui”

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a reacţionat la decizia expulzării lui Novak Djokovic, considerând că totul se reduce la ”o vânătoare de vrăjitoare” declanșată împotriva celebrului tenismen sârb.

Vucici a mai spus că Novak Djokovic a fost tratat ”ca un criminal în serie”, iar a apărut ca urmare a faptului că este ”cetățean sârb”. ”Umilirea” tenismenului, a mai spus președintele Serbiei, este, de fapt, propria umilire a celor care au organizat ”vânătoarea de vrăjitoare”.

”A fost torturat şi chinuit de Guvernul Australiei, a fost tratat ca un criminal în serie. Nu există niciun dubiu că ar fi fost tratat diferit dacă nu era cetăţean sârb”, a declarat Aleksandr Vucici, citat de BBC News. „Ajunsese în Australia cu o derogare medicală şi l-au supus tratamentelor abuzive timp de zece zile. De ce aţi făcut acest lucru? Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui. Nimeni nu poate înţelege aceste lucruri. Şi nu cred că Novak este cel umilit. Cei umiliţi sunt cei care au organizat acest proces de vânătoare de vrăjitoare”, a acuzat preşedintele Serbiei.

ATP: ”O serie regretabilă de evenimente”

Reprezentanții Asociaţiei Profesionistă de Tenis (ATP) au intervenit, la rândul lor, în tot acest scandal încheiat cu expulzarea tenismenului din Australia, spunând că absența sa reprezintă ”o pierdere” pentru Australian Open.

S-a ajuns într-o astfel de situație din cauza unei serii de evenimente regretabile, a mai transmis ATP, notează Mediafax, însă, totodată, s-a precizat și că este menținută recomndarea vaccinării pentru toți jucătorii.

”Este vorba de o serie regretabilă de evenimente. Indiferent de modul în care s-a ajuns la această situaţie, Novak este unul dintre cei mai mari campioni, iar absenţa sa de la Australian Open este o pierdere pentru turneul de tenis”, a transmis ATP.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO